Prajitura cu piersici si caise

Postat de timea in Prajituri
28 Mar 2013 | 7848 vizualizari
Prajitura cu piersici si caise

Va mai incant cu o prajitura delicioasa cu fructe. Si nu e mare bai daca nu aveti fructe la congelator pentru ca puteti face si cu fructe din compot. Blatul facut vi-l recomand cu mare drag pentru ca nu e uscat, e putin mai faramicios si mai fraged si delicios datorita fructelor.

Ingrediente

  • 2 oua
  • un varf de cutit sare
  • 150 gr unt sau margarina Rama
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 gr piersici congelate
  • 200 gr caise congelate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • Altele:
  • zahar pudra pentru pudrat,
  • o lingura unt pentru uns tava,
  • o lingura rasa faina pt. tapetat tava

Mod de preparare

Batem ouale impreuna cu zaharul si sarea cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Piersicile decongelate le decojom si le incorporam in aluat.

Ungem o tava (22/30 cm) cu unt si tapetam cu putina faina.

Cu o lingura asezam aluatul in tava si uniformizam.

Caisele decongelate si curatate de coaja le taiem felii si le asezam peste blat.

Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.   

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert de vara

Postat de Constelatialeu

Desert de vara

Se prepara rapid, mai mult sta la frigider. E asa bine cand ai la indemana fructe culese direct din gradina dupa ce ai avut grija de ele toata primavara....gata cu vorba sa trecem la scris........

Citeste continuarea

Prajitura Greta Garbo

Postat de Constelatialeu

Prajitura Greta Garbo

Foi: Intr-un castron am pus zaharul pudra si drojdia si am frecat pana ce drojdia s-a lichefiat, apoi am adaugat untul moale, am omogenizat, dupa care am adaugat ouale, unul, cate unul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2013, 22:38
ce faina e prajitura atat de bine arata e de incercat
la 28.03.2013, 22:40
E foarte buna Zamfira
la 28.03.2013, 22:42
banuiesc...mi-e pofta..dar asta e ...ma uit la poza ))))
la 28.03.2013, 22:42
buna buna
la 28.03.2013, 22:43

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking