Prajitura cu piersici

Postat de Ina in Prajituri
21 Noi 2012 | 7372 vizualizari
Prajitura cu piersici

Anul acesta piersicul meu ( plantat de mine dintr-un sambure ramas dupa ce-am papat fructul ) a fost incarcat de fructe imense, extrem de zemoase si... sanatoase. ( am avut si 3 piersici la kg :-bd ) Biiine l-am mai ingrijit :)))

Ingrediente

  • 8-10 piersici foarte coapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 g margarina/ unt
  • pudra de vanilie
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • sare

Mod de preparare

Spalam piersicile si le feliem , indepartand samburii. Feliile de piersici le asezam in strat consistent pe fundul unei tavi, apoi presaram pe ele 6-7 linguri cu zahar .

Margarina o taiem in bucatele mici, pe care le distribuim uniform pe toata suprafata bucatilor de piersici. Presaram si pudra de vanilie si introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute, cand piersicile-si vor lasa foarte mult sirop. 

Fara sa inlaturam siropul, turnam peste piersicile fierbinti un aluat de pandispan :  batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. 

Punem tava in cuptorul incins pentru inca 30 minute ( cand aluatul este rumen si trece testul scobitorii , este gata )

Rasturnam prajitura pe o alta tava, astfel incat stratul de piersici sa fie deasupra, iar siropul de piersici va inmuia partial blatul.

Eu am decorat prajitura cu crema de vanilie la rece de la Dr.' Oetker . 

Este delicioasa dupa ce sta cateva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de katty

Desert prajitura cu crema de branza

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2012, 22:02
oaaaaaaa! chiar o admir...dar nu pap
la 21.11.2012, 22:03
yum yum delicioasa!!!
la 21.11.2012, 22:04
cat de bine arata!
la 21.11.2012, 22:04
Delicioasa
la 21.11.2012, 22:06
Laura

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking