Prajitura cu piersici

Postat de mitinita in Prajituri
14 Aug 2014 | 4561 vizualizari
Prajitura cu piersici

Prajitura este facuta dupa o reteta de la Ruxy (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-iaurt-si-caise-23339.html), o prajitura pe care o fac si eu, si fetele, dar si mama mea. Este foarte versatila, se poate face cu orice fructe de sezon si noi toti o indragim.

Ingrediente

  • 3-4 piersici
  • 4 oua
  • 6 linguri iaurt
  • 5 linguri ulei
  • 175 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • 200 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • varf de cutit de sare

Mod de preparare

Curatam si spalam piersicile si le taiem in cubulete.

Faina se cerne, ouale se spala si se sparg intr-un bol.

Intr-un bol mai adanc adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina, praful de copt, ghimbirul si sarea. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia in tava si presaram deasupra bucatile de piersica. Dam tava la cuptor cam 40-45 .

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de katty

Desert prajitura cu crema de branza

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2014, 16:46
imi place pufosenia asta!!
la 14.08.2014, 17:10
prezent
la 14.08.2014, 17:28
am venit la o prajitura!
la 14.08.2014, 17:40
la 14.08.2014, 18:29
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking