Prajitura cu portocale

Postat de ianculubita in Prajituri
12 Feb 2014 | 4470 vizualizari
Prajitura cu portocale

In situatia in care aveti mai multe portocale si sunt pe punctul de a se strica,va recomand aceasta delicioasa prajiturica

Ingrediente

  • 175g unt
  • 175g zahar
  • 2oua
  • 225g faina
  • 2lingurite praf de copt
  • zeama si coaja de la 2portocale
  • un praf de nucsoara
  • Sirop
  • zeama de la 6portocale
  • 100ml apa
  • 2linguri zahar

Mod de preparare

Facem o crema pufoasa din unt moale,zahar,nucsoara si coaja rasa de portocale,adaugam pe rand ouale mixand energic dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt,intercaland cu zeama de portocale;

rasturnam compozitia intr-o forma unsa sau cu hartie de copt sau de silicon(de preferat rotunda) si lasam la cuptor 50min la foc mic

Dupa ce s-a copt,o rasturnam pe un platou,intepam prajitura cu o furculita si o insiropam apoi ornam cu felii subtiri de portocale,

Pentru sirop,punem intr-un vas toate ingredientele si lasam la foc mic pana se ingroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si mere

Se spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava (30 x 11,5 cm) tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2014, 10:20
la 12.02.2014, 10:27
tare bine arata !!!
la 12.02.2014, 10:30
bine arata
la 12.02.2014, 10:32
Ce-mi place!
la 12.02.2014, 10:51
este si pufos si aromat!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking