Ingrediente
- Blat
- 4 oua
- 250 g zahar tos
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- 2 lingurite esenta vanilie
- Umplutura
- 1 plic zahar vanilat
- 1-2 linguri zahar tos
- 600 g prune
- Decor:
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Prunele se spala bine, se desamburesc, se taie jumatati ori felii, dupa preferinta, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si 1-2 linguri de zahar tos, functie de dulceata fructelor.
Ouale se separa: albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cateva minute pana rezulta o crema. Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele, esenta de vanilie si albusurile batute spuma, apoi se incorporeaza faina si praful de copt nestins.
Compozitia o varsam intr-o tava de aprox 22 x 30 cm tapetata cu hartie de copt. Deasupra se distribuie prunele, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se coace 30-35 min la foc mediu facandu-i testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|