Prajitura cu prune (de post)

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
3 Aug 2013 | 27177 vizualizari
Prajitura cu prune (de post)

pentru aluat m-am inspirat de la Mihaela_11. Umplutura a fost inventia mea. Chiar sunt multumita de rezultat, o prajitura simpla dar tare gustoasa.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1 pachet de margarina (Delma)
  • 15 linguri de faina
  • 7 linguri de apa
  • 1 praf de copt stins in cativa stropi de otet
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 5 linguri de zahar tos

Pentru umplutura:

  • 1kg de prune foarte coapte/ zemoase
  • 250 gr gris
  • 10 linguri de zahar tos

Pentru decor:

  • zahar pudra, cca 20 gr.

//

Mod de preparare

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel:

Spalam prunele, le scoatem samburii si le trecem prin robot impreuna cu zaharul (10 linguri). Adaugam grisul, amestecam si obtinem un amestec destul de lichid (care in timpul coacerii insa va capata fermitate pentru ca grisul va absorbi tot lichidul la temperaturi ridicate).

Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua (1/4 pentru inimioarele care vor servi drept decor; 3/4 pentru foaia de la baza prajiturii).

Intindem foaia pe masa de lucru si o asezam in tava unsa cu putin ulei.

Adaugam umplutura pe care o nivelam frumos in tava.

Restul de aluat se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste umplutura in tava.

Dam tava la copt timp de 30-40 min. la temperatura moderata pana se rumenesc frumos inimioarele.

Presaram zahar pudra si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Postat de Oana

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia. Faina, praful de copt, cacaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2013, 17:19
Ce bine arata!
la 03.08.2013, 17:19
Minunata prajitura. Imi plac tare mult aluaturile astea pt prajiturile cu fructe
la 03.08.2013, 17:20
aluatul cred ca e fraged rau, iar umplutura m-a dat gata,o bag la seif
la 03.08.2013, 17:20
Arată foarte bine, iar umplutura îmbie la masă. Super!
la 03.08.2013, 17:21
ma bucur ca va place. Chiar e grozava!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking