Prajitura cu prune si aluat fraged

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
6 Mar 2013 | 9080 vizualizari
Prajitura cu prune si aluat fraged

Este genul de prajitura ce se termina foarte repede pentru ca este tare, tare buna!

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr faina

Umplutura:

  • 1 castron cu prune congelate (proaspete cand e sezonul lor)
  • gris

Blat 2:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama.
Blatul 1:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul.
Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Blatul 2:
Separam ouale, dar sa fie la temperatura camerei.
Mixam albusurile pana devin o spuma tare, adaugam zaharul treptat, apoi galbenusurile.
Incorporam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt, coaja rasa de portocala iar la final faina.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina alba pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara.

Ungem o tava cu unt, tapetam cu hartie de copt, rulam foaia pe un sucitor si o asezam usor in tava sa nu se rupa.
Presaram putin gris, asezam prunele si peste ele punem putin gris.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem tava, deasupra punem aluatul de pandispan si il nivelam cu o paleta.
Reintroducem prajitura in cuptor si o lasam acolo pana are o culoare aurie (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca, apoi taiem si servim.
Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie Multumesc Elena!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert - Prajitura tavalita

Postat de Oana

Desert - Prajitura tavalita

Pregatim mai intai blatul: separam albusurile de albusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana abtinem o bezea. Adaugam zeama de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si nuci

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2013, 20:32
nu ma satur niciodata de prajituri din astea. Si daca e cu prune vreau si eu o jumatate de tava
la 06.03.2013, 20:33
Ce buna e!
la 06.03.2013, 20:36
buna buna
la 06.03.2013, 20:36
mda............daca Timea vrea juma de tava atunci cealalta jumatate este a mea .............si gata sa nu mai ceara nimeni ca nu mai este
la 06.03.2013, 20:48
Prune, daaaaa!! Mi-e dor de prajiturile cu prune!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking