Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios

Postat de anomisana in Prajituri
4 Sep 2011 | 4741 vizualizari
Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios

De curând am descoperit Maya's World şi blogul ei: http://mayas-esprit.blogspot.com. Aici am găsit o reţetă simplă de prăjitură cu prune, care este delicioasă.

Ingrediente

  • 1,4 kg prune
  • 140 g faină
  • 130 g zahăr
  • 100 g unt
  • scorţişoară după gust
  • frişcă lichidă

Mod de preparare

L-am rugat pe soţul meu să cumpere prunele, să le spele şi să le scoată sâmburii. Eu le-am aşezat frumos intr-un vas de sticlă termorezistentă, apoi le-am presărat cu puţin zahăr şi scorţişoară. Am făcut aluat sfărâmicios din făină, zahăr şi unt, apoi l-am presărat peste prune, până le-am acoperit. Am dat la cuptor vreo 20 de minute, pînă s-a copt aluatul şi a ieşit siropul de sub el. După ce s-a răcit am porţionat prăjitura şi am decorat-o cu frişcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

Postat de merisor67

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

Pentru foi , caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam  laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie. Lasam vasul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2011, 19:07
Foarte faina, vreau si eu
la 04.09.2011, 19:09
si eu si eu doresc
la 04.09.2011, 19:42
Si eu, si eu!
la 04.09.2011, 20:24
delicioasa,plina de arome si sfaramicioasa
la 04.09.2011, 20:26
Nu mai este sfărâmicioasă dacă la servire o întorci cu prunele în sus, cum am făcut eu.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking