Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios

Postat de anomisana in Prajituri
4 Sep 2011 | 4749 vizualizari
Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios

De curând am descoperit Maya's World şi blogul ei: http://mayas-esprit.blogspot.com. Aici am găsit o reţetă simplă de prăjitură cu prune, care este delicioasă.

Ingrediente

  • 1,4 kg prune
  • 140 g faină
  • 130 g zahăr
  • 100 g unt
  • scorţişoară după gust
  • frişcă lichidă

Mod de preparare

L-am rugat pe soţul meu să cumpere prunele, să le spele şi să le scoată sâmburii. Eu le-am aşezat frumos intr-un vas de sticlă termorezistentă, apoi le-am presărat cu puţin zahăr şi scorţişoară. Am făcut aluat sfărâmicios din făină, zahăr şi unt, apoi l-am presărat peste prune, până le-am acoperit. Am dat la cuptor vreo 20 de minute, pînă s-a copt aluatul şi a ieşit siropul de sub el. După ce s-a răcit am porţionat prăjitura şi am decorat-o cu frişcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de Oana

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, pana se umfla si se albesc. Amesteca faina cu praful de cacao si pune-le usor peste galbenusuri. Adauga untul topit si esentele....

Citeste continuarea

Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Blat : Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2011, 19:07
Foarte faina, vreau si eu
la 04.09.2011, 19:09
si eu si eu doresc
la 04.09.2011, 19:42
Si eu, si eu!
la 04.09.2011, 20:24
delicioasa,plina de arome si sfaramicioasa
la 04.09.2011, 20:26
Nu mai este sfărâmicioasă dacă la servire o întorci cu prunele în sus, cum am făcut eu.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking