Ingrediente
- 200gr faina
- 100gr amidon
- 200gr zahar(reteta originala prevede 300gr..eu am folosit frisca indulcita si am considerat ca e buna si numai cu 200 de gr..si asa a fost)
- 4 oua
- 300 gr frisca lichida
- 1 praf de copt
- o jumatate de lingurita de scortisoara
- 500gr prune
- 150ml frisca lichida pentru ornat(optional)
Mod de preparare
Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus.
Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si aranjam prunele deasupra(eu le am presat putin si s-au cam lasat..).Coacem in cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 40min(incercati cu scobitoarea mijlocul prajiturii..daca scobitoarea iese curata inseamna ca si aluatul e copt).
Ei , acum ca s-a copt aveti 2 variante:
1.Pudrati prajitura fierbinte cu zahar pudra si o serviti ca atare(de preferat sa o taiati cand s-a racit)
2.Incercati sa scoateti prajitura din tava si sa o rasturnati cu prunele in sus(eu am preferat sa tai bucati pentru ca prunele erau prea jos in aluat si nu as fi putut scoate prajitura cu totul fara a ramane prunele lipite de tava).Ei dupa ce scoateti prajitura..bucati sau intreaga..ornati cu frisca lichida batuta tare si presarati deasupra scortisoara.
E delicioasa.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si blat de frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|