Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 4 linguri melasa nerafinata din trestie de zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri ulei
- esenta de vanilie
- Pentru crema:
- 1 kg prune
- 3 linguri zahar
- apa de trandafiri
- 2 lingurite flori de lavanda
- 2 lingurite scortisoara
- 300 ml iaurt
- 200 ml frisca
- 6 foi de gelatina
Mod de preparare
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,peste albusuri am pus un praf de sare si apoi le-am batut bine pana cand s-a format spuma tare,am adaugat apoi peste ele si zaharul si melasa,am amestecat pana cand acestea s-au topit.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (adaugat pe rand ca si la maioneza,nu tot odata),apoi dupa ce s-au mai ingrosat,am adaugat esenta de vanilie,faina,am incorporat bine si la urma de tot am adaugat galbenusurile peste spuma de albusuri,am omogenizat compozitia bine si am pus-o intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat la copt pana a trecut testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a copt,l-am lasat sa se raceasca bine si am trecut la crema.
Crema: Intr-o cratita am pus prunele spalate bine si taiate jumatati,cu apa de trandafiri,zahar ,scortisoara,florile de lavanda si am lasat la foc sa fiarba pana cand prunele s-au inmuiat bine.Am adaugat peste ele inainte de a stinge focul gelatina foi inmuiata in prealabil in apa rece,am amestecat bine,pentru a o topi si am lasat un pic prunele sa se raceasca. Dupa ce s-au mai racit,am adaugat peste ele 300 ml iaurt si apoi le-am blenduit pentru a le marunti si pt a obtine un piure fin,frisca am batut-o bine cu mixerul si am adaugat-o peste amestecul cu prune,iar apoi am turnat aceasta crema (mai lichida in prima faza dar la frigider se intareste) peste blat si am dat prajitura cateva ore la frigider.
Dupa ce prajitura s-a racit bine si crema s-a intarit,am ornat-o cu cateva afine de padure.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu melasa,prune si flori de lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|