Prajitura cu prune si branza

Postat de miremirc in Prajituri
22 Aug 2012 | 7479 vizualizari
Prajitura cu prune si branza

http://micky-mihaela.blogspot.ro/2012/08/prajitura-cu-prune-si-branza.html

Ingrediente

  • Blat :
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 7 lg ulei
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 50 ml lapte
  • Crema :
  • 250 g branza de vaci (eu am folosit branza grasa Milli)
  • 100 g zahar
  • 2 albusuri
  • 500 g prune
  • 2 lg zahar
  • Decor :
  • 3-4 lg zahar pudra

Mod de preparare

Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, uleiul, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam in tava dreptunghiulara (24*36 cm), in care am asezat hartie de copt. Lasam deoparte si pregatim crema .

Spalam prunele, le desfacem in 2 si scoatem samburii. Stergem surplusul de apa de pe prune cu ajutorul unui prosop de hartie.

Crema : albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar si lasam deoparte. Separat, in alt castron mixam branza de vaci cu 50 g zahar. Cele 2 compozitii le amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Aceasta crema o intindem cu lingura peste blatul din tava. Deasupra asezam jumatati de prunem din loc in loc, apoi presaram peste ele cele 2 linguri de zahar. Dam la cuptor pentru 30 de minute.

Lasam sa se raceasca , presaram zahar pudra deasupra ,taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si servim.

Absolut delicioasa !

Pe deplin merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2012, 09:29
servesc si eu...arata tare pufoasa )
la 22.08.2012, 09:31
Delicioasa!
la 22.08.2012, 09:32
Vin si eu la o feliuta
la 22.08.2012, 09:37
imi place combinatia de branza si fructe
la 22.08.2012, 09:38
pufoasa si buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking