Prajitura cu rubarba

Postat de Valclaudia in Prajituri
14 Mai 2016 | 4582 vizualizari
Prajitura cu rubarba

Va poftesc la o bucatica de prajitura dulce-acrisoara

Ingrediente

  • 4 fire de rubarba
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 5 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar tos
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic coaja de portocala de la Dr.Oetker
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri gris

Mod de preparare

Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop.

Punem apoi rubarba intr-o strecuratoare colectand siropul rezultat intr-un vas.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri zahar tos.

Galbenusurile se mixeaza cu alte 5 linguri de zahar, praful de copt si pudra din coaja de portocala pana isi dubleaza volumul si devin cremoase.

Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi procedam la fel incorporand siropul pe care l-am colectat de la cubuletele de rubarba.

Adaugam faina in ploaie, mixam.

Renuntam la mixer si cu ajutorul unei spatule incorporam cca 3 linguri din spuma de albusuri, usor, sa nu iasa tot aerul din albusurile batute spuma.

Turnam compozitia in tava, nivelam.

Presaram grisul peste compozitie, apoi asezam din loc in loc cubulete de rubarba.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute la 160 grade.

Scoatem tava, acoperim prajitura cu spuma de albusuri ramasa, nivelam.

Am presarat cristale de zahar galben peste spuma, apoi am dat tava iar la cuptor pentru alte 20 minute.

Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca complet, apoi am portionat prajitura si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu rubarba

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2016, 21:03
asta e pe gustul meu!la favo o sa fac si eu
la 14.05.2016, 21:04
copiilor mei le place mult ca nu e foarte dulce
la 14.05.2016, 21:07
la 14.05.2016, 21:08
la 14.05.2016, 21:09
Am facut si eu dulceata din `barba asta, dar nu m-a dat in barci, eu sunt mai slifoseisan...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking