Prajitura cu sos de cafea

Postat de gaby_d in Prajituri
15 Mar 2013 | 9252 vizualizari
Prajitura cu sos de cafea

O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce. Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de la Natalia,(doar ca al ei nu avea cafea, insa reteta ii apartine >:d

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un vf. cutit sare
  • un plic praf de copt
  • Sos de cafea
  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • o lingura unt
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri cafea macinata
  • Frisca
  • 200 ml frisca indulcita
  • 2-3 linguri smantana pentru gatit
  • o lingura zahar pudra

Mod de preparare

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa. Albusurile mixeaza-le impreuna cu sarea pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga zaharul lingura cu lingura mixand in continuare pana se dilueaza complet. Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza usor amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn. Toarna amestecul intr-o tava tapetata, niveleaza  si introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Scoate din cuptor, lasa 10 minute sa se racoreasca apoi cu un pahar "decupeaza" cerculete. Eu am ales asa pentru ca puilor mei le place mult acest blat si portionandu-l asa imi ramanea mult sa le dau si lor :)).Oricum nu le-a ajuns si mi-au furat si din cerculete :)). Daca doriti mai multe bucati  lasati sa se raceasca si-l taiati cubulete.Asa nu veti risipi deloc din blat.

Preparati sosul. Puneti la fiert zaharul impreuna cu laptele. Fierbeti la foc mic pana se ingroasa usor. Opriti focul, adaugati ciocolata, untul si cafeaua si omogenizati.

Cu o scobitoare sau o furculita faceti mici orificii in cercurile de blat. Puneti din sosul cald cate o lingura pe fiecare cerc, lasati sa se absoarba si distribuiti sos in continuare, pe fiecare, pana-l terminati.

Mixati frisca cu smantana si zahar pana se leaga bine si aveti o compozitie ferma.  Cu ajutorul poshului distribuiti pe fiecare prajiturica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu sos de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de mure

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu jeleu de mure

Mai intai pregatim crema de ciocolata pentru ca trebuie sa stea la rece. Crema ciocolata cu lapte: maruntim tabletele de ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe foc pana se topeste...

Citeste continuarea

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Postat de deyutzky

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Blat: Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare.  Peste ingredientele uscate adaugam doar 250 ml cafea(50 ml pastram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 17:40
Delicioasa!!!!
la 15.03.2013, 17:41
super buna
la 15.03.2013, 17:41
nu comentez ca aici nu se rade
la 15.03.2013, 17:41
medi,ba se rade, dar strict de prajitura)
la 15.03.2013, 17:44
O bunatate, super praji'!!!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking