Prajitura cu urda

Postat de MotanLaOale in Prajituri
4 Oct 2012 | 37163 vizualizari
Prajitura cu urda

Am combinat doua retete si a iesit o bunaciune! La aspect lasa de dorit ca mi-a dat pe dinafara si a curs pana s-a copt, dar am carpit-o si a iesit bine pana la sfarsit!

Ingrediente

  • Prntru blat
  • 200g piscoturi
  • 130g unt topit
  • 25g cacao
  • Pentru crema
  • 500g urda
  • 250ml smantana
  • 250ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Piscoturile se sfarama in robot si se pun intr-un castron si se amesteca cu cacaoa.

Se toarna untul topit si se amesteca bine sa se absoarba tot untul.

Se obtine un amestec nelegat dar care presat se compacteaza.

Compazitia o punem intr-o tava (diametrul 24 cm) cu inel detasabil.

Se niveleaza pe toata suprafata si se preseaza cu fundul unui pahar pana devine ca un blat uniform.

Se introduce in frigider pana facem crema.

Punem in robot urda cu zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine.

Se adauga smantana si ouale si se omogenizeaza.

Se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pana devine o crema.

Se adauga creme ole si amidonul si se amesteca bine.

Se scoate forma din frigider si turnam crema peste blat. (as recomanda o tava cu diametrul mai mare sau crema mai putina. Mie mi-a dat pe afara de cat a crescut.)

Se introduce in cuptorul preancalzit la 150 grade si se coace 1 ora si 30 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit si pe urma se baga la frigider cel putin 4 ore.

Se scoate din frigider sa scoate inelul si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca a curs pe margini am fost nevoit sa o ornez cu frisca si coicolata ca sa remediez.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si bezea

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si bezea

Pentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2012, 21:03
Dar branza de vaca nu puteai pune sa iau si eu o felie mare?Iau pentru mama si tot nu las portia la nimeni ca prea bine arata
la 04.10.2012, 21:04
ce harnic ai fost!arata tare bine
la 04.10.2012, 21:05
excelenta prajitura ai pregatit!eu vreau o portie mare...ca e tare aratoasa!
la 04.10.2012, 21:05
Motanelul nostru bucataras a devenit mare specialist in prajiturit...bravo! Ti-a iesit exceptionala!!!
la 04.10.2012, 21:06
wow..SUPER

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking