Prajitura cu visine alcoolizate si coniac

Postat de Ina in Prajituri
14 Iul 2014 | 10634 vizualizari
Prajitura cu visine alcoolizate si coniac

O prajitura delicioasa, a carei reteta de crema am "furat-o " de pe caietulcuretete.ro. Restul a fost inspiratie de moment.

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • visine din visinata ( cca. un pumn de visine, fara samburi )

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie
  • 5-6 picaturi esenta vanilie

Pentru asamblare:

  • 100 ml coniac
  • 200 g. glazura pentru prajituri

Mod de preparare

Blat :

Separam albusurile de galbenusuri. 

Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient.

Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim visinele din visinata pe toata suprafata blatului, apoi coacem totul la foc mediu, pentru cca. 25 minute ( pana ce marginile se desprind usor de hartie, iar blatul se rumeneste frumos.

Transferam blatul in alta tava  sau pe un platou, indepartand hartia de copt , si-l lasam sa se raceasca.

Separat, preparam crema : 

Intr-un vas suficient de inalt, mixam  toate ingredientele impreuna , pana obtinem o crema ferma .

Cand blatul este racit, il stropim pe intreaga suprafata cu cei 100 ml. coniac ( In jurul visinelor blatul va fi deja usor umed ) ,  apoi intindem crema in strat aproximativ egal cu grosimea blatului ( cca. 2 degete ) .  Glazuram intreaga suprafata cu ciocolata topita . ( Eu am folosit glazura din comert, pe care am topit-o la microunde ). Daca doriti sa faceti dvs. glazura , va puteti inspira de aici .

Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore, apoi portionam prajitura si putem servi. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine alcoolizate si coniac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...

Citeste continuarea

Desert prajitura trei culori

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura trei culori

Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged. Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2014, 16:59
buna buna
la 14.07.2014, 16:59
Eu sunt primaaa !!!
la 14.07.2014, 17:00
am uitat sa scriu ca nu-i recomandata minorilor)
Motan
Mihaela
la 14.07.2014, 17:02
stiam eu de ce nu mai intru pe la voi!
la 14.07.2014, 17:04
Hai, mai, Ionela, ca eu n-am mai pus de cateva luni ))

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking