Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine

Postat de Moni_alex in Dulciuri
30 Iun 2015 | 5050 vizualizari
Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine

O prajitura rapida si racoritoare.

Ingrediente

  • 500 g visine
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar + 3 linguri de zahar
  • 250 ml ulei
  • 12 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de copt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • sirop de visine pentru ornat

Mod de preparare

Se spala visinele, se scot samburii si se taie pe jumatate apoi se lasa la scurs.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile 20/30 cm cu hartie de copt, se presara cele 3 linguri de zahar peste hartia de copt astfel incat sa fie acoperita toata suprafata si se adauga visinele taiate in doua.

Blatul se prepara astfel: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza bine pana se dizolva zaharul apoi se adauga uleiul putin cate putin pana compozitia devine cremoasa.

Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga cate putin in compozitie.

Se adauga compozitia de blat peste visinele din tava si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 50 minute pana se coace si se rumeneste usor deasupra.

Se face testul blatului cu scobitoarea.

Cand e gata, se scoate din cuptor si o lasam in tava 20 minute apoi o rasturnam pe o alta tava astfel incat visinele sunt deasupra.O lasam sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim frisca: mixam smantana pentru frisca pana se intareste bine, apoi adaugam cele 2 linguri de zahar pudra si mai mixam la viteza mica foarte putin.

Dam frisca la rece.

Cand s-a racit prajitura, adaugam frisca peste visine si ornam dupa preferinte.

Am taiat prajitura bucatele si am ornat cu seringa fiecare bucatica cu sirop de visine.

Delicoasa!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le...

Citeste continuarea

Desert prajitura Ramasita

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Ramasita

Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2015, 22:07
super buna!
la 30.06.2015, 22:10
ce faina e
la 30.06.2015, 22:12
Buna prajitura!
la 30.06.2015, 22:13
Buna!
la 30.06.2015, 22:19
ce bunatate

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking