Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Dec 2013 | 30995 vizualizari
Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Este o prajitura cu doua blaturi, nuca, visine si multa crema de ciocolata pe care am preferat sa o dispun pe verticala, sa ies putin din sfera clasicului. A iesit un deliciu!

Ingrediente

Blat nr 1:
  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • visine din compot
  • esenta de cacao
  • sare
Blat nr 2:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • sare
Crema:
  • 250 gr frisca lichida
  • 300 gr ciocolata de menaj
  • 2 lingurite ulei
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml zeama de compot

Mod de preparare

Pentru blatul n. 1, batem albusurile spuma cu putina sare, folosind telul sau mixerul, apoi adaugam treptat zaharul, apa minerala, uleiul, esenta si galbenusurile, unul cate unul.

Adaugam treptat faina amestecata cu cele doua linguri de cacao si praful de copt.

Tapetam o tava cu hartie de copt, sau o ungem cu ulei cum am facut eu din lipsa de hartie( eu am folosit o tava de dimensiunile 26/40 cm), turnam compozitia in ea si nivelam, apoi presaram deasupra, visinele fara samburi si scurse din compot.

Pentru blatul nr. 2, batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi nuca amestecata cu faina.

Nu trebuie sa macinam nuca prea fin, mai lasam si bucati mai mari sa se simta prin blat cand mancam.

Asezam cu o lingura blatul nr. 2 peste blatul nr 1 in tava si nivelam, apoi dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam nici de testul cu scobitoarea.

Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas peste frisca lichida.

Adaugam un varf de cutit cu sare si punem vasul la foc incet, amestecand continuu pana la topirea ciocolatei.

Eu am avut ciocolata putin amaruie.

Cand s-a topit ciocolata adaugam uleiul si cele 3 galbenusuri si omogenizam bine pe foc, mai lasam cateva secunde si stingem focul.

Dam crema la rece pana se raceste si blatul( aproximativ o ora).

Cand blatul este racit, decupam marginile si le indepartam, taiem fasii subtiri de blat, cam de 3 cm si le indepartam putin una de alta sa se creeze spatii intre ele.

Punem gelatina la hidratat in zeama de compot, iar cand isi dubleaza volumul o diluam pla foc incet mestecand continuu.

Bagam mixerul in crema racita si amestecam cu gelatina fierbinte, apoi turnam imediat crema peste prajitura si nuvelam frumos cu lama unui cutit.

Dam tava la rece, apoi portionam astfel incat partea cu ciocolata sa ramana la mijlocul portiilor de prajitura. Se creeaza astfel litera "T" ciocolatoasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (109)
Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2013, 20:13
T - de la Gabitza ))
la 15.12.2013, 20:13
e perfecta!
la 15.12.2013, 20:15
Foarte,foarte buna
la 15.12.2013, 20:15
delicioasaaaa
la 15.12.2013, 20:15
Da, da, de la GabyTza

Vezi toate comentariile (109)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking