Ingrediente
- Blat:
- 7 albusuri
- o cana visine din compot
- o cana nuca taiata marunt si rumenita putin in cuptor
- o cana faina 1 praf de copt
- Crema:
- 7 galbenusuri
- 200 g zahar tos
- 1 deget apa
- 2 linguri cacao
- 1 pachet margarina RAMA
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se bat bine cu zaharul, dupa care cu o lingura amestecam visinele, nuca si faina cu praful de copt.Incorporam bine toate ingredientele, punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand blatul trece testul cu scobitoare (cam 30 min la foc mediu).
Crema se face pe aburi. Punem galbenusurile si zaharul intru-un vas,deasupra unei oale cun apa,amestecam bine, apoi punem 1 det apa, iarasi amestecam iar la sfarsit se pune si cacao si se bate bine pana cand crema se ingroasa.
Crema rece se amesteca cu 250 g RAMA iar mai apoi se intinde pe suprafata prajiturii.
Deasupra se pun ori bombonele colorate ori ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|