Prajitura Dana cu kiwi

Postat de Bucataras in Prajituri
1 Mai 2009 | 15838 vizualizari
Prajitura Dana cu kiwi

Va trimit o reteta de prajitura foarte racoritoare si ffff buna, atat ca si aspect cat si la gust, zice Dana. Ingrediente pentru o tava mare, adica cam 50-60 portii.

Ingrediente

  • 1.5kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g margarina
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • 100 g visine fara samburi
  • Crema:
  • 400 ml suc orice fel, preferabil negazos
  • 1 budinca de orice fel
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare

Se curata merele , se taie in 4 bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste mere presaranduse zaharul si zaharul vanilat, apoi margarina taiata fulgisori. Se introduce la cuptor la 180 grade, cuptorul gata incalzit.

La blat, se amesteca albusurile cu 6 linguri de apa si se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu bicarbonatul.
Cand este gata de batut blatul se scoate tava din cuptor se toarna jumate din blat peste mere, se adauga visine peste jumatatea de compozitie de blat, si peste se pune restul de compozitie de blat, care dupa preferinta se poate colora cu 1 lingura de cacao.
Se baga iar la cuptor la 180 grade cam 40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.

Dupa aceea se pune crema/budinca care asa calduta se pune peste mere.
Dupa racire se pune peste crema un start din 200 ml frisca lichida, si dupoa preferinte ornam cu fructe. Eu am ales kiwi, peste care am turnat un strat de tort gelle transparent preparat cf instructiunilor de pe plic.
Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dana cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu mere si bezea

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...

Citeste continuarea

Prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de farfuriavesela

Prajitura desteapta cu ciocolata

Topim untul impreuna cu ciocolata in cuptorul cu microunde. Frecam galbenusurile cu zaharul si adaugam amestecul de ciocolata si unt, apoi apa, faina cernuta, zaharul vanilinat si laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2011, 15:00
bun bun
la 07.02.2013, 14:32
la 08.01.2014, 13:37

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking