Prajitura cu iaurt si fructe

Postat de dalina2007 in Prajituri
26 Ian 2013 | 37151 vizualizari
Prajitura cu iaurt si fructe

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -6 oua
  • -8 linguri cu varf faina
  • -200 g zahar
  • -30 ml apa rece
  • -30 ml ulei
  • -20 g cacao
  • -1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • -400 g iaurt (16 linguri)
  • -300 ml frisca lichida
  • -15 g gelatina
  • -3 kiwi
  • -2 portocale
  • -1 compot ananas
  • -4 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru blat:

Se separara albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul la fel cum procedam la maioneza. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apa si se mixeaza pana ce spuma devine lucioasa. Peste albusuri se toarna galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se cerne peste compozitia de albusuri si galbenusuri. Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.

Pentru crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul. Va sfatuiesc sa folositi un iaurt bun, de calitate.

Separat se pune la hidradat gelatina in 150 ml zeama de compot rece timp de 10 minute. Apoi se topeste la foc mic sau la bain marie. Atentie gelatina trebuie doar sa se dizolve, daca amestecul fierbe atunci isi va pierde proprietatile.

Se lasa gelatina la racit si intre timp se bate frisca bine. Se incorporeaza gelatina in amestecul de iaurt si se omogenizeaza bine. 

Apoi se adauga frisca amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Se da crema la frigider pana cand taiem fructele in bucatele mici. Eu am folosit 2 fructe kiwi, o portocala mare si 3-4 rondele de ananas din compot. Se adauga fructele in crema si se ansambleaza prajitura.

Se taie blatul in doua. Se insiropeaza primul blat cu zeama de compot de ananas, se intinde crema si se aseaza al doilea blat care se insiropeaza si acesta. Se da la frigider pentru minim 4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.  

O prajiturica usoara, racoritoare si tare gustoasa. In plus este si aspectuoasa, culorile variante tentandu-te parca sa o incerci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu prune si cacao

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura cu prune si cacao

Iata cat de usor se prepara Reteta de prajitura cu prune si cacao Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul apoi faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2013, 11:03
wow e fain arata
la 26.01.2013, 11:53
foarte faina
la 26.01.2013, 13:36
delicioasa
la 26.01.2013, 14:08
faina
la 26.01.2013, 19:44
O prajitura foarte buna si racoroasa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking