Prajitura de 4 Mai.....vreau

Postat de Constelatialeu in Prajituri
5 Mai 2017 | 5705 vizualizari
Prajitura de 4 Mai.....vreau

E cu dedicatie prajitura asta, pentru un prieten, am anticipat un pic chestia cu '' Mai.... vreau''....

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 8 foi de gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • Crema pentru decor
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Blat : Ciocolata am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron, pe baie de aburi, am adaugat untul si am amestecat pana ciocolata s-a topit. Lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam galbenusurile mixand bine. Separat, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Peste ciocolata cernem faina si praful de copt si le incorporam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt, 26/36 cm, turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit, tapetam tava in care am copt, cu folie alimentara, asezam blatul si siropam cu siropul de la visine. Visinele le taiem in patru. Apoi ne apucam de crema. Mixam 400 ml de frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta, peste care adaugam mascarponele si omogenizam.

Separat, punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron, punem galbenusurile cu zaharul si laptele  pe baie de aburi, amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, stoarcem gelatina si o incorporam bine. Acest amestec il omogenizam cu frisca si mascarponele. Apoi adaugam visinile si turnam totul in tava peste blat. Dam tava la frigider pentru cateva ore.

Cat sta la frigider tava, rupem ciocolata, adaugam 300 ml frisca lichida, pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, atentie sa nu dea in fiert, se omogenizeaza, apoi se lasa la rece. Separat, se mixeaza 300 ml frisca lichida pana obtinem o frisca, nu foarte tare. Dupa ce s-a intarit ciocolata cu frisca, o mixam, si incorporam frisca batuta. Cu aceasta crema obtinuta, ornam prajitura.

Dupa ce crema s-a intarit, scoatem prajitura din frigider, scoatem din tava prajitura o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Fiecare prajitura o ornam cu crema de ciocolata cu ajutorul unui posh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de 4 Mai.....vreau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

Postat de merisor67

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul....

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă clasica

Postat de merisor67

Salam de biscuiţi, reţetă clasica

Salam de biscuiţi, reţetă clasica Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea ce eu nu am mai avut....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2017, 21:08
Huuuuuo, ispita ce esti! Arata superb prajiturica! Imi place cum arata si crema de decor. Ps: Cine este acel prieten de care pomenesti?
la 05.05.2017, 21:14
Mai .... vreau si eu! Super delicioasa combinatia!
la 05.05.2017, 21:19
Fursecut iar esti curioasa........) fac poze maine daca esti asa curioasa....
la 05.05.2017, 21:37
de 5 mai nu a?
la 05.05.2017, 21:59

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking