Prajitura de ananas cu crema de trufe

Postat de RuxyRux in Prajituri
17 Dec 2010 | 5022 vizualizari
Prajitura de ananas cu crema de trufe

O prajitura fina, racoroasa si foarte delicioasa

Ingrediente

  • crema de trufe de ciocolata:
  • 3 ciocolate( una neagra si doua cu lapte )
  • 100 gr unt
  • 150 gr frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • Blat:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 2 plic vanilie
  • 200 gr faina
  • un praf copt  
  • Siropul de ananas:
  • o felie de ananas
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa  
  • Crema de ananas:
  • doua felii mari de ananas proaspat
  • 1 vanilie esenta
  • 200 ml frisca
  • 100 gr unt la temp camerei
  • 5 linguri zahar pudra  
  • 1 felie de ananas taiata marunt pentru ornat

Mod de preparare

Facem blatul:

Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit , se scoate din hartie apoi se taie in doua transversal .

Crema de ananas:

Facem ananasul pasta la blender. Il punem apoi la mixer cu frisca si apoi cu untul moale la temp camerei, vanilia si zaharul. Dam la rece sa se intareasca, apoi asezam crema pe partea de jos  a blatului insiropata cu siropul de ananas:

Siropul de ananas:

Punem intr-un ibric, pasta de ananas( facam pasta la blender) apoi apa si zaharul, lasam pana se infierbanta dar nu dam in clocot. Cu acest sirop insiropam blatul cu lingura. Apoi asezam crema de ananas racita si deasupra iar blatul pe care il insiropam. Punem deasupra crema de trufe.

Crema de trufe:

Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si ciocolata la topit( beau-marin). Cand este topita, luam ibricul de pe foc si racim cateva minute. Punem din nou ibricul pe foc si adaugam si frisca. Amestecam foarte bine si adaugam si untul. Mixam bine de tot si adaugam si zaharul.

Asezam bucatele de ananas proaspat deasupra si gata dam la rece ...servim dupa doua trei ore....sau mai bine dupa ce va sta toata noaptea la rece.( eu nu am avut rabdarica)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ananas cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de Oana

Desert paleuri cu ciocolata

Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu prune

Se spala prunele si se scot samburii. Se lasa deoparte. Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi iaurtul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2010, 00:01
mananc tot si merg la somn
la 18.12.2010, 00:06
la 18.12.2010, 00:07
Mai stai cu mine frumoasoooo O noapte minunata si-un somnic pufos mangaiat de aripi ingeresti
la 18.12.2010, 00:09
Miuta
la 18.12.2010, 00:15
Yummi, ce deliciu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking