Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

Postat de Creatsa in Prajituri
18 Iul 2014 | 8676 vizualizari
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

Una dintre cele mai fine si gustoase prajituri..

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 6 linguri apa rece
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete vanilie

Sirop:

  • 200 ml compot de ananas
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar

Crema:

  • 1 ou
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 1 fiola esenta de portocala/1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 250 g smantana
  • 500 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina
  • 300 g ananas taiat cubulete

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 150 g smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar
  • felii de portocala

Mod de preparare

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.

La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul in cuptorul preincalzit intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit ,apoi l-am taiat in doua.

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul.

Am lasat la racit apoi am amestecat cu compotul de ananas.

Crema :

Am amestecat oul intreg ,galbenusurile,zaharul,zaharul vanilat si esenta/coaja de portocale.

Am pus laptele la fiert pana a ajuns la punctul de fierbere.

Peste compozitia de oua am adaugat amidonul si laptele fierbinte in fir subtire.

Am pus amestecul pe baie de abur amestecand continuu pana s-a ingrosat.(ca o smantana)

Crema obtinuta am lasat-o la racit.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe baie de abur si am adaugat-o cremei de ou.

Separat am mixat smantana cu frisca pana s-a intarit.

Am adaugat treptat crema de oua peste frisca mixand usor pana am obtinut o crema fina.

Am adaugat si ananasul taiat cubulete si scurs bine de zeama.

Am tapetat o tava cu inel detasabil cu folie.

Am pus primul blat pe care l-am insiropat cu jumatate din sirop.

Peste blat am pus crema si am nivelat bine.

Am acoperit cu celalalt blat pe care l-am insiropat cu restul de sirop.

Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Am rasturnat prajitura pe o tava si am indepartat folia.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data am portionat prajitura .

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata .

Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura de ciocolata.

Am mixat smantana cu frisca lichida si o lingura de zahar.

Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de frisca peste fiecare prajitura.

Am decorat cu felii de portocala si pudra de cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

Postat de Brindusa

Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

Amesteca laptele cu zaharul, pe foc, pana ce zaharul se topeste. Lasa amestecul sa se racoreasca putin. Omogenizeaza usor galbenusurile. Toarna amestecul cu lapte in galbenusuri, in fir...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2014, 17:17
Mi-am facut gris cu lapte, dar as lua si-o prajiturica de la tine
la 18.07.2014, 17:17
la 18.07.2014, 17:18
buna buna
la 18.07.2014, 17:20
Ina
la 18.07.2014, 17:20
Adele

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking