Prajitura Diplomat cu zmeura

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Oct 2014 | 27420 vizualizari
Prajitura Diplomat cu zmeura

Prajitura asta am facut-o pentru o petrecere, e o surpriza dulce pe care o sa o duc eu la petrecerea de final a unui proiect de 5 ani "Dans si Sanatate'' initiat de fundatia Delfin si simpatica noastra antrenoare Adela.

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic amoniac
  • 50 g cacao
  • Diplomat
  • 6 galbenusuri
  • 240 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 800 ml frisca hulala
  • 45 g gelatina
  • 500 g zmeura
  • 1 borcan de gem de zmeura de 400 g
  • Ornat
  • zmeura
  • frisca si ciocolata topita

Mod de preparare

Blat :

Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu amoniacul si cacaoa. Albusurile le batem cu un praf de sare bana devin o spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam tava cu hartie de copt (35/25 cm) turnam jumatate din compozitie si bagam tava la cuptorul preincalzit, cand trece testul scobitorii e gata. Lasam sa se raceasca bine. Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Diplomatul :

Pentru ca zmeura am avut-o congelata, am scos-o de seara si am lasat-o sa se scurga bine de zeama. Alegem cateva pentru ornat, iar restul zmeurei o folosim in crema diplomat. Gelatina o hidratam cu apa rece. Galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa bine. Separat mixam frisca Hulala. In galbenusurile calde adaugam gelatina, omogenizam si apoi turnam cu polonicul din crema de galbenusuri in frisca, omogenizand bine, pana terminam crema de galbenusuri. La final adaugam zmeura scursa bine.

Asamblare :

Tava in care am copt blaturile (doua tavi) o imbracam cu folie alimentara, asezam blatul, peste blat intindem jumatate din gemul de zmeura, apoi jumatate din crema diplomat. La fel procedam si cu al doilea blat. Lasam la rece cca 3-4 ore. Dupa ce s-a intarit diplomatul, portionam  in 24 de cuburi fiecare blat. Ornam cu frisca, zmeura si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Desert negresa de post cu nuci

Postat de Oana

Desert negresa de post cu nuci

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul...

Citeste continuarea

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Postat de Mokuska

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2014, 19:51
la 24.10.2014, 19:51
Prima sunt...e minunată
la 24.10.2014, 19:53
Excelent arata! Si aspectuoasa si buna!
la 24.10.2014, 19:58
Da ce de bunatati ai facut!
la 24.10.2014, 20:01
Si bun si frumos!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking