Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

Postat de Brindusa in Prajituri
30 Iun 2011 | 18366 vizualizari
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

In sfarsit, sunt in vacanta. Prin urmare, stau din ce in ce mai putin pe acasa. Rezultatul? Postarile mele sunt din ce in ce mai rare. Asta nu inseamna insa ca nu mai bucataresc. Chiar si in deplasare am timp de facut ceva bun. Pentru cei dragi.

Ingrediente

  • 4 oua, separate
  • 400 ml smantana, facuta frisca
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 lingurite gelatina + 10 linguri lapte rece
  • 200 g piscoturi de sampanie
  • fructe din compot: ananas, mandarine
  • Pentru glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana, nebatuta

Mod de preparare

Amesteca laptele cu zaharul, pe foc, pana ce zaharul se topeste. Lasa amestecul sa se racoreasca putin.

Omogenizeaza usor galbenusurile. Toarna amestecul cu lapte in galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu ca sa nu se coaca galbenusurile

 Toarna amestecul la loc in oala si amesteca-l la foc foarte mic pana cand devine ca o crema. Ai grija sa amesteci mereu, ca sa nu se branzeasca. Lasa la racit.

 Amesteca gelatina cu laptele si lasa pana ce tot lichidul e absorbit. Amesteca gelatina in crema de ou calduta.

Bate albusurile spuma.

Cand crema de oua s-a racit, adauga frisca si amestec-o bine. Adauga si albusurile spuma si amesteca usor, ca sa nu se lase. 

Tapeteaza forma dorita cu folie de plastic, lasand mai multa pe margini ca sa o poti indoi desupra formei. Pune pe baza si de jur imprejur piscoturi. Pune cateva fructe

 Toarna jumatate din crema. Pune restul de fructe. Toarna restul de crema. Pune un strat de piscoturi.

Acopera tortul cu folie si pune-l la frigider pentru 12- 24 de ore.

Scoate folia de deasupra si rastoarna tortul pe o tava. Scoate cu grija toata folia.

Taie marunt ciocolata. Incalzeste smantana, fara sa o fierbi. Pune ciocolata inauntru, lasa cateva minute, apoi amesteca bine pana se face o crema. Toarna glazura peste tort.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

Postat de Creatsa

Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica. Faina am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2011, 23:32
delicioasa prajitura
la 30.06.2011, 23:33
Foarte faina.Eu inca n-am facut diplomat cu blat, doar cu piscoturi.
la 30.06.2011, 23:38
gaby, si asta tot cu piscoturi e!
la 30.06.2011, 23:39
Ce deliciu!!! Arata superb!!!
la 30.06.2011, 23:44
puteam sa jur ca-i cu blat)))
m-ai prins ca n-am citit)
Dar citisem ingredientele (fara reteta si-am zis ca , da, e blat )))
scuze.

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking