Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe.

Postat de gaby_d in Torturi
4 Oct 2012 | 17532 vizualizari
Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe.

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita praf copt
  • un vf. cutit sare
  • Crema
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana
  • 150 ml apa calda sau lapte
  • 200 gr ciocolata alba
  • doua plicuri gelatina
  • 650 gr frisca indulcita
  • un compot de fructe asortate (600 gr)
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 400 gr frisca + 250 gr smantana + 2 linguri zahar pudra cu vanilie - pentru ornat
  • 80 gr ciocolata + o lingura unt pentru glazura
  • + sirop de zahar ars

Mod de preparare

Blat.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma si adauga treptat, in cateva randuri, zaharul, mixand pana la diluarea completa.

Freaca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le peste albusuri odata cu faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt si sarea.

Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 24-26 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza si coace in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit.

Crema.

Mixeaza frisca.

Pune gelatina la hidratat in 50 ml zeama de la compot.

Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si faina si amesteca.

Adauga smantana si, treptat, cate putina apa si omogenizeaza. Pune vasul la foc mic la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa compozitia.

Da deoparte si adauga ciocolata cubulete si amesteca pana se topeste.

Adauga gelatina in compozitia fierbinte sau lasa compozitia sa se raceasca si dilueaza gelatina pe baie de abur. Ambele variante sunt ok, eu am procedat dupa a doua varianta.

Daca adaugi in compozitia fierbinte omogenizeaza si lasa la racit, daca o diluezi pe baie de abur o adaugi in crema usor calduta.

Cand amestecul e complet racit adauga fructele din compot, scurse , si frisca.

Omogenizeaza amestecand usor.

Asamblare.

Taie blatul in doua pe orizontala.

Aseaza un blat pe platou, insiropeaza  si apoi aseaza inelul de tort in jurul lui.

Toarna crema, niveleaza si aseaza al doilea blat. Insiropeaza.

Da totul la rece peste noapte (sau cateva ore, 4-5)

Cu un cutit subtire desprinde crema de peretii vasului si scoate inelul.

Imbraca tortul in frisca mixata cu smantana si zaharul pudra.

Smantana trebuie sa fie cu cel putin 25 % grasime.

Pentru glazura de pe laterale topeste ciocolata impreuna cu untul si lasa sa se racoreasca destul de bine apoi cu o lingura ia cate putin si lasa sa curga doar pe laterale.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Retete similare

Tort diplomat

Postat de CulinaryRainbow

Tort diplomat

   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am...

Citeste continuarea

Prăjitură diplomat cu vişine

Postat de diaconta

Prăjitură diplomat cu vişine

Pentru început am pregatit blatul. Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2012, 16:42
arata tare bine
la 04.10.2012, 16:43
ce bijuterie !
la 04.10.2012, 16:44
nu-mi place, ca pana la Brosteni e muuult...
la 04.10.2012, 16:47
minunat tortul
la 04.10.2012, 16:47
are si zoaie...

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking