Tort Diplomat

Postat de cristinagaitan in Torturi
26 Mar 2014 | 7664 vizualizari
Tort Diplomat

Pe 23 Martie , fiind ziua de nastere a tatalui meu , m-am hotarat sa-i fac o surpriza , stiind ca ii plac dulciurile foarte mult . Stiam reteta clasica a tortului Diplomat , dar pana acum nu ma hotarasem nicicum sa incerc reteta , dar acum fiind motivata de ceva extrem de frumos , am hotarat sa trec la treaba .

Ingrediente

  • 400 grame de piscoturi
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 3 capsuni pentru decor
  • 1/2 banana pentru decor
  • 1/2 tableta de ciocolata amaruie pentru decor
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • o conserva ananas cu tot cu suc
  • 200 grame de zahar
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de faina alba
  • 30 grame de gelatina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Mod de preparare

Mai intai ,se ia gelatina si se inmoaie in 100 ml apa. Puneti zaharul intr-o oala , in care adaugati cele 5 galbenusuri si cele 2 linguri de faina alba,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat  .

Amestecati cu un tel pana ingredientele se omogenizeaza , dupa care turnam din lapte , putin cate putin , pana il incorporam in amestec.Dupa ce am omogenizat foarte bine totul , se ia cratita si se pune pe foc.Se fierbe la foc mic, avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se lipi.Crema este gata in momentul in care se ingroasa , dupa care o dam deoparte pentru a se raci pentru 10 minute.Am lasat crema sa se racesca suficient , atat cat sa fie suficient de calda pentru a topi gelatina si nu fierbinte , atentie !!Apoi cu telul , omogenizam bine .pana gelatina se topeste integral in compozitie.

Se iau fructele si se taie cubulete, avand grija sa nu exagerati cu fructele , deoarece , blatul se va lasa.Punem intr-un mixer frisca lichida si o batem pana va deveni o spuma tare .Se ia apoi din crema de ou si se pune cam 1/2 din ea in bolul cu frisca , se lasa la mixer pana vedem ca se incorporeaza , la fel facem si cu cealalta jumatate de crema .

Se ia o tava cu peretii detasabili(eu am folosit una cu diametrul mai mare 28 cm) care se aseaza pe o farfurie perfect dreapta (de la tava nu pastram fundul , ci doar peretii tavii ) si inmuiem piscoturile cateva secunde in sucul de ananas.Nu le lasati sa absoarba foarte mult suc , deoarece ele sunt poroase si riscam sa fie mult prea moi.Se tapeteaza peretele tavii de jur imprejur cu piscoturi, la fel si pe fundul tavii.Dupa , se pune din crema primul strat , presaram cu fructe (portocale,kiwi,ananas), apasam putin pentru a intra in blat si continuam in acest fel , pana umplem tortul.La sfarsit se orneaza cu fructe dupa placul fiecaruia, eu am preferat sa fac un palmier cu trunchiul dintr-o jumatate de banana, pe care am desenat cu ciocolata si frunzele din kiwi ,portocale taiate in felii foarte subtiri si flori din capsuni.

Am topit ciocolata la bain marie , am pus pe fiecare piscot cu o lingurita cate putin , in asa fel sa se scurga si sa arate ca un ghetar .Restul de ciocolata am pus-o intr-un pos si am scris pe o hartie de tapetat tava La Multi Ani si o broderie pe care ulterior am rupt-o bucati mai mari si am pus-o pe feliile de tort atunci cand am servit , pentru a avea un aspect elegant .Eu mi-am lasat imaginatia sa zboare, reteta aceasta putandu-se face si intr-un bol pe fundul caruia se pune folie alimentara , dar mie una nu-mi place ca aspect cum iese, sunt foarte pretentioasa, pentru ca , pana la gust te atrage aspectul produsului , nu ?

Se da la frigider pentru a se raci peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2014, 15:43
Foarte bun! Tot asa il fac si eu. Bun venit, Cristina!
la 26.03.2014, 16:51
Ms frumos , Gaby!
la 26.03.2014, 17:41
arata bestial! bun venit!
la 26.03.2014, 18:20
Ms frumos, Laura!!! Bine v-am gasit !!
la 26.03.2014, 19:28
Bine ai venit

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking