Prăjitură de banane cu pepene galben

Postat de ionix in Prajituri
7 Mar 2010 | 7524 vizualizari
Prăjitură de banane cu pepene galben

Reteta este o adaptare din ceea ce am gasit prin caietelul cu retete :D

Ingrediente

Blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • Coaja de la o lamaie
  • O lingurita praf de copt
  • Faina cat cuprinde (cira 300 g)
    Sirop:  
  • 100 ml cu apa
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Zeama de la o lamaie
    Crema:  
  • 1 kg pepene galben
  • ½ kg banane
  • 4 linguri cu zahar
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 plic jeleu de lamaie
  • 2 pliculete mici de gelatina
  • 300 ml smantana dulce
  • 1 pliculet intaritor de frisca
 

Mod de preparare

 

Prepararea blatului:

Ouale se bat,  impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste.

Peste ouale batute se pune, putin cate putin, uleiul.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in restul compozitiei, amestecand de jos in sus.

Pe o planseta se pune putin ulei si intindem o foaie cate sa ne incapa in tava.

In tava se pune hartie de copt si se pune foiaia de blat, eu am rulat-o pe fcalet pentru a o pune in tava.

Aluatul se inteapa din loc in loc si se pune pe ultimul rand in cuptor la foc mic.

Se face testul cu scobitoarea, inainte de a scoate blatul din cuptor, si se da la racit.

 

Prepararea siropului.

Se pune apa cu zaharul si zaharul vanilat la fiert.

Cand a inceput sa fiarba se pune zeama de lamaie, se opreste focul si se da la racit.

Cand s-a racit se pune peste blatul rece, blatul a fost scos de pe hartia de copt dar pus inapoi in tava.

 

Prepararea cremei:

Bananele si pepenele galben se curate si se dau pe masina de tocat.

Se amesteca cu zeama de lamaie si zaharul.

Jeleul si gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj iar apoi se toarna, putin cate putin, peste pepene si banane.

Compozitia respective se da la racit pana cand incepe sa se inchege.

Intre timp smantana dulce o batem cu mizerul pana incepe sa se ingroase iar apoi turnam intaritorul de frisca.

Smantana dulce batuta bine, trebuie sa fie destul de tare, se toarna peste amestecul de fructe cu gelatina si astfel am facut crema.

 

Asamblarea prajiturii se face in tava in care am copt blatul.

Peste foaia insiropata turnam crema si nivelam.

Se lasa la frigider peste noapte si a doua zi se taie cum doriti.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură de banane cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Prăjitură cu brânză dulce și caise

Postat de panacris

Prăjitură cu brânză dulce și caise

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternand uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 19:09
arat grozav de bine ,cred ca este excelenta,cu siguranta am sa o incerc
la 07.03.2010, 19:15
nu a fost chiar asa cum ma asteptam pepenele galben nu prea are gust acum... la vara sigur o sa fie mai buna prajiturica asta
la 07.03.2010, 19:45
ooo ce fina arata super!
la 07.03.2010, 19:48
Rivka, este foarte foarte fina...
la 07.03.2010, 20:05
ce buuuun! dar cum de a iesit asa alba crema? ca eu tot ce fac cu banane iese buna la gust dar se maroneste la culoare.Please un sfat!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking