Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata

Postat de Corina33 in Prajituri
27 Noi 2010 | 32716 vizualizari
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata

Va spun sincer e foarte buna, dar e prima si ultima data cand o fac pentru ca e aproape imposibil de taiat si servit...........cine a inventat-o, nu stiu la ce s-o fi gandit....

Ingrediente

Blat:

  • 200 g zahar
  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 4 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita cafea ness
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte

Crema de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata ptr ras deasupra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul si spuma devine lucioasa. Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic pana se aureste deasupra, apoi se lasa sa se raceasca.

Intre timp se fierbe crema de ciocolata pe aburi amestecand bine toate ingredientele pana se ingoasa, aprox. 10 minute. Se intinde cu grija peste blatul rece.

Se prepara o budinca de vanilie cu laptele si zaharul conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Frisca se bate bine si se amesteca cu budinca rece, dupa care se intinde peste crema de ciocolata.

Deasupra se razuie ciocolata si gata! Merita incercata macar o data:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2010, 20:14
apai dak e greu de taiat mai bine nu ma incumet..ma uit la poza de la tine...zic ca am mancat si gatapentru reusita
la 27.11.2010, 20:16
Rocsi, nu va mint ca n-are rost, p-orma o faceti si ma-njurati bine
la 27.11.2010, 20:18
mie mi se pare ca ai taiat-o foarte bine se faramiteaza blatul sau ce?
la 27.11.2010, 20:22
Da Andreea, din cauza cocosului, blatul e ffff sfaramicios.....bucatile astea au iesit cat de cat intregi........restul aproape ca o mananci cu lingurita direct din tavasau, poate ca nu stiu eu s-o fac
la 27.11.2010, 20:26
nu cred k nu stii s ao faci...dupa ingrediente se vede k blatul e mai sfaramicios si probabil asta e baiul..dar nu-i problema..noi papam

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking