Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)

Postat de Dya in Prajituri
26 Aug 2013 | 9534 vizualizari
Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)

Nu este nevoie sa va mai spun cat e de fina, cremoasa si potrivita pentru o zi calda de vara!

Ingrediente

  • 1 kg iaurt
  • 3 pliculete cu gelatina
  • o cana cu zahar vanilat
  • 4-6 biscuiti Nestle P'tit
  • un borcanel de 400 g cu dulceata de visine
  • 2 cutii cu Ceva Fin Pufos Crema de Branza cu Smantana
  • esente de vanilie si de rom (personal, am folosit cate o sticluta mare de 38 ml fiecarel)
  • optional: cateva frunzulite de menta pentru decor

Mod de preparare

Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma.

Adaugam esentele si zaharul vanilat, punem si gelatina (topita pe baie de apa)  si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii peste care punem 2-3 linguri cu dulceata si adaugam si compozitia de iaurt.

Restul de dulceata ramas il incorporam usor in crema  si o dam la rece pentru cel putin 6 ore.

Se serveste cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rasturnata cu mere

Postat de Valclaudia

Prajitura rasturnata cu mere

Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul...

Citeste continuarea

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Postat de andaoana

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Blat : Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2013, 16:15
Interesanta prajitura!
la 26.08.2013, 16:18
Multumesc Meri!
la 26.08.2013, 16:22
favoreteta
la 26.08.2013, 16:24
la 26.08.2013, 16:25
hmm cred ca e delicioasa

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking