Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)

Postat de Dya in Prajituri
26 Aug 2013 | 9649 vizualizari
Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)

Nu este nevoie sa va mai spun cat e de fina, cremoasa si potrivita pentru o zi calda de vara!

Ingrediente

  • 1 kg iaurt
  • 3 pliculete cu gelatina
  • o cana cu zahar vanilat
  • 4-6 biscuiti Nestle P'tit
  • un borcanel de 400 g cu dulceata de visine
  • 2 cutii cu Ceva Fin Pufos Crema de Branza cu Smantana
  • esente de vanilie si de rom (personal, am folosit cate o sticluta mare de 38 ml fiecarel)
  • optional: cateva frunzulite de menta pentru decor

Mod de preparare

Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma.

Adaugam esentele si zaharul vanilat, punem si gelatina (topita pe baie de apa)  si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii peste care punem 2-3 linguri cu dulceata si adaugam si compozitia de iaurt.

Restul de dulceata ramas il incorporam usor in crema  si o dam la rece pentru cel putin 6 ore.

Se serveste cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl

Desert tarta cu lamaie si bezea

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...

Citeste continuarea

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

Postat de eumimi

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2013, 16:15
Interesanta prajitura!
la 26.08.2013, 16:18
Multumesc Meri!
la 26.08.2013, 16:22
favoreteta
la 26.08.2013, 16:24
la 26.08.2013, 16:25
hmm cred ca e delicioasa

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking