Ingrediente
- 1 kg iaurt
- 3 pliculete cu gelatina
- o cana cu zahar vanilat
- 4-6 biscuiti Nestle P'tit
- un borcanel de 400 g cu dulceata de visine
- 2 cutii cu Ceva Fin Pufos Crema de Branza cu Smantana
- esente de vanilie si de rom (personal, am folosit cate o sticluta mare de 38 ml fiecarel)
- optional: cateva frunzulite de menta pentru decor
Mod de preparare
Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma.
Adaugam esentele si zaharul vanilat, punem si gelatina (topita pe baie de apa) si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii peste care punem 2-3 linguri cu dulceata si adaugam si compozitia de iaurt.
Restul de dulceata ramas il incorporam usor in crema si o dam la rece pentru cel putin 6 ore.
Se serveste cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|