Prajitura ''de joi, dupa ploi''

Postat de Constelatialeu in Prajituri
26 Mai 2016 | 4600 vizualizari
Prajitura ''de joi, dupa ploi''

Ploua, ploua, mai ceva ca-n poeziile lui Bacovia, dar si cand o da soarele  sa te ti lesinuri, cum o dai nu-i bine, dar  e bine sa-ti faci de lucru. Si am inceput din camara, sa fac inventarul la borcanele cu dulceata, am dat peste unele cu capsuni, alea care m-au enervat pe mine ca le-am facut cu gelfix , aratau ca un jeleu si le-am pus gand rau, da bun, zic eu,, ca pot...si sa indrazneasca pitbulul sa apara, ca vai mama lui....

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 220 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 230 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • 700 g gem de capsuni ( arata ca un jeleu ca e facut cu gelfix)
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit.Intr-o craticioara cu fundul dublu am pus untul si ciocolata sa se topeasca, dupa ce s-a topit a turnat peste galbenusuri mixand bine, pana am obtinut o crema spumoasa. Am adaugat faina si praful de copt cernute si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am impartit compozitia in doua si am copt doua blaturi. tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam cele doua blaturi obtinute sa se raceasca bine.

Crema : Intr-o craticioara cu fundul dublu punem ciocolata si frisca lichida. Separat punem la hidratat gelatina in apa rece.Asezam craticioara pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata, grija sa nu atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga foile de gelatina stoarse bine, se amesteca si apoi de sa la congelator cca 30 de min, dupa care scoatem de la congelator si mixam bine pana-si dubleaza volumul.

Gemul de capsuni l-am pus intr-un castron si cu ajutorul blenderului am obtinut o ''pasta gelatinoasa'' omogena.

Asamblare: Intr-o tava mai inalta, de dimensiunile blatului, asezam folie alimentara, apoi asezam primul blat si intindem jumatate din gem, peste care intindem crema si uniformizam, apoi intindem restul de gem, asezam foaia a doua de blat, si presam usor sa se lipeasca bine. Dam tava la frigider pentru cca 2-3 ore, apoi cu ajutortul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura. Decoram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''de joi, dupa ploi''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Buturuga

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Buturuga

Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul...

Citeste continuarea

Desert prajitura Regina Maria

Postat de Oana

Desert prajitura Regina Maria

Crema : Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2016, 15:53
ce tare e denumirea foarte buna
la 26.05.2016, 15:58
buna buna
la 26.05.2016, 16:04
Buna, acrisoara si delciioasaaa. Pe gustul meu
la 26.05.2016, 16:07
faina-i joia pe la tine
la 26.05.2016, 16:25
ce bine arata si ce denumire are

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking