Prajitura delicioasa

Postat de ela in Prajituri
5 Sep 2013 | 9422 vizualizari
Prajitura delicioasa

am plecat de la prajitura krem a la krem,aveam de multa vreme in gand prajitura,mai ales ca am facut candva un tort krem al akrem si mi-a palcut la nebunie...a iesit un deliciu....pana sa o glazurez,a ramas jumatate din ea )))

Ingrediente

BLAT:

  • 7oua
  • 7linguri zahar
  • 4linguri nuca macinata
  • 1plic CREME OLE cu gust de ciocolata de la Dr Oetker
  • 1praf de sare

CREMA:

  • 500ml frisca lichida
  • 400ml lapte rece
  • 1plic CREME OLE ciocolata
  • 1plic CREME OLE vanilie
  • 2plicuri intaritor de frisca
  • 400gr lapte condensat pentru prajitur
  • 400ml lapte

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata menaj,
  • 50ml frisca lichida

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.Mixam bine albusurile pana devin foarte tari,apoi adaugam treptat galbenusurile,apoi praful de crema si in final punem nuca rasa si omogenizam bine compozitia.

Tapatam cu hartie de copt o tava (sau ungem cu unt si presam faina)si turnam in ea compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 25minute,pana se coace blatul.Oprim focul si mai lasam cateva minute in cuptor cu usa deschisa,apoi scoatem si lasam la racit.Dam jos hartia de copt de pe fundul prajiturii.

Mixam 200ml lapte cu praful de crema de vanilie pana se intareste,adaugam 250ml frisca,un plic de intaritor de frisca,apoi punem laptele condensat si mixam bine.Ungem cu crema blatul si dam la rece.

Preparam si cea de a doua crema,cu praful de ciocolata,in acelasi mod si punem peste crema de vanilie si nivelam bine.

Lasam la rece.

Intr-o craticioara punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca si lasam la topit.Putem pune si putin unt.

Turnam glazura peste prajitura si lasam sa se intareasca la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Postat de Constelatialeu

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa  Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura delicioasa

Postat de RODIMUR

Desert prajitura delicioasa

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2013, 18:19
Vai de mine ce bine arata
la 05.09.2013, 18:24
Cu siguranta e delicioasa!
la 05.09.2013, 18:25
Așteptăm și continuarea
la 05.09.2013, 18:27
acuma scriu
la 05.09.2013, 18:27
O bunatate!!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking