Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni

Postat de RuxyRux in Prajituri
25 Iun 2011 | 8472 vizualizari
Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni

Tot by Ruxy...asa de tare ne-a placut incat curand o voi repeta...combinatia intre zmeura si capsuni e perfecta pentru gustul meu...

Ingrediente

Blat pentru 4 prajituri mari:  

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plic vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 50 gr unt topit

Crema:

  • 200 gr branza Ricotta
  • 150 gr  crema de branza Philadelphia
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr frisca lichida
  • 2 plic gelatina( dizolvate in putina apa) 

Decor:

  • 3 pahare zmeura

  Sosul de capsuni:

  • 1 cana mare de capsuni 
  •  2-3 linguri zahar 
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru ca mi-am achizitionat mult doritul inel culinar si pentru ca aveam fructe proaspete delicioase m-am gandit rapid sa fac aceasta prajitura foarte gustoasa.

Blatul:

Punem la mixer ouale si zaharul apoi praful de vanilie si mixam in jur de zece minute.

Intre timp intr-un ibric topim untul usor la foc foarte mic.

Cu grija dupa ce s-a racit putin turnam untul topit peste oua dar cate putin pana il punem pe tot.

Punem si cacaoa si la sfarsit faina.

Punem intr-o forma de tort unsa usor cu ulei si acoperim baza tavitei cu un cerc de hartie pergament.  Dam la cuptor la 180 grade pentru 45 de minute.

Racim si apoi decupam cu inelul culinar 4 cerculete.

Crema:

La mixer punem frisca lichida mixam pana se intareste si apoi adaugam branza, zaharul si vanilia. Gelatina o dizolvam in putina apa si apoi o amestecam cu crema.

Dam putin la rece.

Luam un inel culinar, punem blatul de prajitura apoi umplem cu crema, ornam cu zmeura si dam la rece.

Sosul de capsuni il facem amestecand la blender capsunile cu zahar si vanilie. Cine doreste il poate pune putin pe foc intr-un vas sa se topeasca bine zaharul. Apoi il racim sau dupa dorinta il putem servi si cald peste prajitura rece.

Scoatem prajitura de la rece( o lasam un pic pana se intareste crema) scoatem cu grija forma si apoi servim cu sos de capsuni.

Prajiturile le-am facut pe rand neavand decat doua inele culinare, astfel ca a trebuit sa astept pana se intarea fiecare prajitura.

Eu la prajitura mea nu am pus gelatina ( nu prea suport ideea), dar am lasat-o la congelator si am servit-o aproape inghetata si cu sos din blesug deasupra...yamyyyy....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de panacris

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...

Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de Sim0naWorld

Desert crema de zahar ars

Am pus laptele la fiert impreuna cu vanilia si cele 7 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, am stins focul si am lasat sa se raceasca. Intr-o cratita de 2 litri (eventual mai larga, nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2011, 21:32
delicioasa intr-adevar! o felie servesc si eu pup cu drag!
la 25.06.2011, 21:35
Si eu te imbratisez cu drag si-ti multumesc pentru prezenta calda si frumoasa
la 25.06.2011, 21:36
Delicios.....
la 25.06.2011, 21:37
Multumesc Ionela draga mea
la 25.06.2011, 21:43
Ruxy inghit in sec, imi place cum curge!

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking