Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata

Postat de Criss in Prajituri
2 Mai 2014 | 62441 vizualizari
Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata

Azi va aduc in atentie o reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata prajitura fina, eleganta, rafinata, spectaculoasa, un adevarat deliciu. De mult am ochit aceasta prajitura pe blogul Mirelei Goleanu si iata ca acum a venit randul sa o pregatesc si eu. Singura mentiune e ca reteta e un pic prea dulce pentru gustul meu si cand am citit reteta Mirelei am zis ca are prea mult zahar in crema, cu toate astea am pus tot zaharul. Dar data viitoare am sa pun mai putin si va fi perfecta.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata

  • Blat:
  • -7 albusuri
  • -200 g zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • -2 linguri pesmet
  • -2 linguri faina
  • +
  • -250 g nuca prajita si tocata cu cutitul
  • -250 g Nutella/Finetti sau orice crema de ciocolata de acest fel
  • Crema:
  • -7 galbenusuri
  • -8 linguri zahar (eu am pus 10 ca asa scria in reteta Mirelei, dar mi s-a parut prea dulce)
  • -7 linguri lapte
  • -500 ml frisca (Meggle)
  • -1 plic gelatina hidratata in putina apa
  • +
  • -2 pachete biscuiti Petit Beurre
  • -150 ml cafea putin indulcita
  • Decor:
  • -50 g ciocolata neagra rasa

Mod de preparare

Preparare Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata

Mai intai se prajesc cele 250 g nuci intr-o tigaie teflonata pana se rumenesc. Apoi se toaca cu cutitul, dar nu foarte marunt. (Sper ca se vede in poza, desi nu am pozat toate etapele.) Nuca prajita si tocata se pune intr-o tava (26/36) tapetata cu hartie de copt.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga nuca macinata, pesmetul si faina, amestecand cu lingura. Compozitia se repartizeaza uniform in tava peste nuca prajita. Se coace blatul aproximativ 25-30 minute, apoi se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna astfel incat nucile prajite vor fi deasupra. Se unge blatul cu crema de ciocolata si se pune in frigider pana se prepara crema (Reteta Mirelei nu prevede gelatina, insa ma bucur ca am pus pentru ca prajitura se poate taia frumos si crema nu curge)

Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul si laptele pana se spumeaza si se topeste zaharul. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca din cand in cand pana rezulta o crema spumoasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu frisca batuta. Gelatina se dizolva si se adauga in crema.

Peste blatul uns cu crema de ciocolata, se pune jumatate din crema , peste crema se pun biscuiti pe care ii trecem prin cafea. Peste biscuiti se pune restul de crema, iar peste crema se rade ciocolata sau se pudreaza cacao. Se pune prajitura in frigider 2 ore, dupa care se poate taia. 

Un deliciu absolut!

Si la Timea gasim o varianta de Deliciu, de data asta cu caramel.

Alta prajitura delicioasa pe care o savuram cu totii e prajitura frantuzeasca

Prajitura Suzette e spectaculoasa, ca si numele pe care-l poarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert rulada cu crema de ciocolata

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 10:37
Vaaaiiiii ma omorati cu asta! Si la Rocsi am vazut!
la 02.05.2014, 10:37
superb arata
la 02.05.2014, 10:40
Multumesc!
la 02.05.2014, 10:40
la 02.05.2014, 10:40
Intradevar deliciu !!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking