Ingrediente
Ingrediente pentru doua blaturi ( tava mare ) :
- 10 oua
- 12 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 4 plicuri praf de copt
- jumatate de lingura cafea ( orice fel )
Crema de ciocolata :
- 100 gr ciocolata cu crema de lapte
- 200 ml frisca lichida HuLaLa
- 100 gr margarina
- 1 lingura esenta de rom
Glazura :
- 100 gr tableta cu lapte
- 50 gr margarina
Ornat :
- un tub frisca
- bomboane colorate
Obtional :
Mod de preparare
Blat 1-2 : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , galbenusurile le frecam cu zaharul .
Galbenusurile le amestecam cu faina si praful de copt , amestecand bine de jos in sus dupa care turnam peste albusurile batute , mixand usor cateva secunde. Egalam compozitia in doua boluri diferite , intr-una din ele adaugam jumatate de lingura de cafea si amestecam .
Luam o tava de cuptor pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina ; Luam compozitia in care am adaugat cafea si turnam in tava , niveland usor cu o paleta de lemn ; Dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mic.
In acest fel continuam si cu blatul urmator.
Cand blaturile sunt gata , le taiem fiecare in 2 pe lung!
Crema de ciocolata : Batem frisca spuma tare ; Intr-o cratita adaugam untul si dam la foc mic , adaugam si ciocolata pe care am rupt-o bucati si amestecam continuu pana aceasta s-a topit ; Dam la congelator 5-6 minute pana se raceste ; Dupa care amestecam crema de ciocolata cu frisca si mixam cateva minute.
Glazura : Luam o cratita in care adaugam margarina si ciocolata rupta bucatele , dam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit si lasam la racit.
Pregatire : Luam o jumatate din blatul cu cafea si il ungem cu 1-2 linguri din crema de ciocolata , punem o jumatate de blat simplu , ungem cu crema , punem iar jumatate din blat cu cafea , ungem cu crema , punem si ultimul blat peste care turnam glazura de ciocolata . Ornam cu frisca la tub si bomboane colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura deliciu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|