Prajitura DENY

Postat de Michelle in Prajituri
29 Noi 2009 | 5144 vizualizari
Prajitura DENY

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 12 lg zahar,
  • 12 lg faina,
  • 1plic zahar vanilat,
  • o lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • un plic crema de vanilie,
  • 300 gr frisca,
  • sirop de capsuni (pentru insiropare),
  • Glazura:
  • 1 borcan gem de capsuni

Mod de preparare

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri,galbenusul + zahar + vanilie amestecam bine,apoi batem albusurile spuma si le incorporam cu crema de galbenusuri, adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata. Bagam la cuptor 25 minute, facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit, apoi il taiem in doua.

Crema: preparam crema exact cum scrie pe plic.Pregatim si frisca.

Glazura: Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.

Insiropam blatul (partea de jos) punem stratul de crema de vanilie, apoi stratul de frisca, asezam si partea celalalta de blat, insiropam si turnam gemul caldut...punem prajitura la frigider....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura DENY" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta rustica cu mere si gem de mere

Postat de RuxyRux

Tarta rustica cu mere si gem de mere

Untul rece se taie felii si se lasa in vas pana se inmoaie. Se adauga oul bine amestecat cu lapte si smantana, zaharul ( facut pudra la masina), faina plus praful de copt stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Postat de Ina

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2009, 23:38
sunt sigura ca e f,f, racoritoare;cu siguranta o voi incerca
la 29.11.2009, 23:53
nu vei regreta..e super buna!
la 30.11.2009, 11:18
super prajiturica
la 30.11.2009, 11:39
daca ma uit la decor cred ca nu mai ai o bucatica si pentru mine! arata foarte bine, iammi
la 30.11.2009, 15:03
ARATA BINE,O SA O INCERC

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking