Prajitura Desteapta

Postat de GretaRachita in Prajituri
18 Ian 2014 | 3855 vizualizari
Prajitura Desteapta

Iubesc bucataria. Sunt mereu in cautarea de a ma perfectiona in acest sens, de a cunoaste cat mai mult in acest sector, de a sti totul cu privire la tehnicile de gatire. Citesc absolut tot ce ajunge in mainile mele si care are chiar si cea mai mica legatura cu bucataria, cu ccea ce poate ajunge pe mesele si in farfuriile noastre. De multe ori ma intrsitez gandindu-ma ca trebuie sa dorm cele 4-5 ore pe noapte, ore in care as putea sa invat mai multe in ce priveste bucataria, as putea sa adun asa de multe cuostinte... Nu se poate inventa o metoda pentru ati putea inmulti cunostintele intr-un anumit domeniu in timp ce dormi? Nu ar fi deloc rau... Imi place sa experimentez, sa incerc orice in bucatarie ...dar ador si sa aduc in bucataria mea gusturile copilariei. E foarte ciudat si nu stiu de ce, dar unul dintre lucrurile care imi place cel mai mult este acela de a reinterpreta mancaruri ce apartin copilariei mele. Am obesrvat ca aceasta este o tendinta ce apartine si marilor genii alle bucatariei. ...asta inseamna ca nu sunt pierduta, inca, :)) nu sunt chiar asa de ciudata. Asadar, astazi va propun o prajitura pe care mama mea o pregatea sambata seara, in acele seri de sambata in care realiza ca timpul nu i-a permis in niciun fel sa ne pregateasca ceva dulce mai elaborat. Este vorba de o prajitura pe care mama o numea: prajitura inteligenta sau falsul cremes si asta pentru ca folosind un singur aluat obtinea ca si rezultat o prajitura cu 2 straturi de foi si o crema gelatinoasa la mijloc, pe care eu il vedeam ca un mixt intre un cremes si o crema de zahar ars, doua din deserturile mele preferate.

Ingrediente

  • - 8 oua
  • - 1 l de lapte
  • - 4-5 de pliculete de vaniglie sau 2 bete de vanilie
  • - 200 g de unt/ margarina vegetala
  • - 8 linguri de zahar
  • - 9 linguri de farina

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu zahar. Topim untul sau margarina in cuptorul cu microunde si o amestecam cu galbenusurile (untul/margarina le racim inainte de a le amesteca cu ouale). Adaugam faina, laptele si albusurile batute spuma. Turnam toata compozitia intr-o tava inalta unsa cu unt si tapetata cu faina. O dam la cuptor la 180 grade preincalzit, pentru 1 ora.

O lasam sa se raceasca pana a doua zi. Mama o pregatea sambata seara pentru a o putea gusta duminica. Imi amintesc ca uneori adauga in compozitie un praf de budinca de vanilie.

Eu de data data aceasta am facut si o glazura de ciocolata topind 80 de grame de ciocolata la bagne marie cu 25 g de smantana dulce. Am decorat prajitura rece cu aceasta glazura calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura imposibila

Postat de ianculubita

Reteta de prajitura imposibila

Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin. Se rastoarna imediat in forma de...

Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Ouale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2014, 13:38
la 18.01.2014, 16:12
la 18.01.2014, 17:11
ce prajitura buna !
la 18.01.2014, 19:15
O prajitura foarte buna!
la 18.01.2014, 21:53
va trebui s-o faptuiesc si eu

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking