Ingrediente
- 9 ouă
- 1 l lapte
- 200g de făină
- 200g de unt
- 250 zahar pudră
- 2 plicuri de zahar vanilat
- un vârf cuțit de sare
- 1 fiola de esență de vanilie
Mod de preparare
Se topește untul și se lasă la răcit.
Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se albească, dar tot mi-a iesit). Apoi, se va adăuga puțin câte puțin, untul și faina, iar la final, se va adăuga laptele pe care l-am incalzit un pic și se mixează.
Separat, se bat albușurile cu sarea și se încorporează treptat în compozitia de gălbenușuri, amestecând ușor cu o paletă.
Această compoziție se toarnă in tavă sau un vas termorezistent care se unge cu ulei și se tapetează cu făină.
Se lasă la cuptor preîncălzit, timp de o oră pana se rumenește frumos.
Când se răcește, se pudrează și se porționează.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|