Prăjitura Deşteaptă cu citrice

Postat de ionix in Prajituri
24 Feb 2010 | 5946 vizualizari
Prăjitura Deşteaptă cu citrice

O prajitura delicioasa si foarte usor de facut….. Am preferat sa modific cantitatile pentru a fi mai pe placul meu ... nu atat de inalta :p…. Inspiratia mi-a venit din bucataria portocalie, scuze dar nu-ti stiu numele :s http://www.bucataras.ro/retete/4488/prajitura-desteapta.html

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • O lamaie
  • O portocala
  • 6 linguri cu faina
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare

Fructele le spalam bine si facem un fresh  din ele, fara pulpa.

Eu am avut cam 100 ml de fresh de citrice.

Laptele se amesteca cu: freshul de fructe, zaharul, untul si se pune la foc mic pana se topeste untul..

Se amesteca bine cu telul cat timp se topeste untul pentru uniformizare.

Dupa  ce untul s-a topit, dam la racit compozitia.

Intre timp spalam bine ouale si separam albusul de galbenusuri.

Galbenusurile le frecam cu zaharul brun pana se topeste zaharul.

Albusurile le batem bine cu un praf de sare iar apoi adaugam putin zahar, se intareste mai bine daca adaugam zahar.

Cand amestecul din lapte s-a racit il turnam, putin cate putin, peste galbenusuri amestecand intruna.

Apoi adaugam albusurile batute spuma , alternand cu faina, si amestecam de jos in sus.

Eu am folosit paletele spirala de la mixer.

Amestecam bine pentru o buna omogenizare si punem pe o tava, in care am pus hartie de copt.

Incingem bine cuptorul si bagam tava.

Lasam la foc mic, in partea de sus a cuptorului, pret de 50 de minute.

Se da la racit, se taie si se pudreaza cu zahar.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Deşteaptă cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paris Brest

Postat de simona72

Paris Brest

Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si scortisoara

Postat de xana

Desert prajitura cu mere si scortisoara

Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2010, 16:27
Ce bun trebuie sa fie! Si ce poze frumoase!
la 24.02.2010, 16:34
arata super am facut-o si eu in vara dupa retatea pusa de bunica
la 24.02.2010, 16:45
la 24.02.2010, 17:20
la 24.02.2010, 17:46
multumesc frumos pt aprecieri

GDC... are un gust demential... mai ales ca eu am pus citrice, mi-a fost frica sa nu fie prea gretoasa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking