PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE

Postat de LALY in Prajituri
1 Aug 2010 | 24780 vizualizari
PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • un praf de sare

Umplutura de visine:

  • 500 gr visine proaspete sau congelate
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa

Crema diplomat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml din siropul visinelor
  • 2 plicuri gelatina (20 gr)
  • visinele racite

Mod de preparare

Preparam un blat pandispan.Ouale la temperatura camerei se separa.Se bat albusurile cu zaharul,pus cate o lingura,pana se incorporeaza tot.

Galbenusurile le frecam cu ulei si un praf de sare,apoi le adaugam peste albusuri.

Amestecam faina cu cacaoa.O incorporam in oua si amestecam cu lingura de jos in sus.

Tapetam o tava cu ulei si faina,adaugam compozitia si introducem la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua.

Visinele le punem pe foc cu zaharul si apa.Le lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic.Cand sunt fierte se pun in strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat in zeama de la visine (150ml).

Frisca o batem pana capata o consistenta lejera,nu de tot, apoi o punem la rece.Intr-un vas batem galbenusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si capata o textura cremoasa.Se adauga siropul visinelor (200 ml),frisca si mestecam cu un tel.Se adauga si gelatina topita,si se amesteca sa se incorporeze bine in crema.

La sfarsit se adauga visinele,si se mesteca cu o spatula.

In tava in care am copt blatul se pune o folie de plastic alimentara mai lunga,sa putem imbraca prajitura cu ea.

Se pune primul blat,se adauga crema,apoi cel de-al doilea blat.Se acopera cu folia si se introduce la frigider pana se intareste.

Se imbraca prajitura in glazura de ciocolata,frisca sau dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjitură diplomat cu vişine

Postat de diaconta

Prăjitură diplomat cu vişine

Pentru început am pregatit blatul. Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2010, 20:30
Primaaa, doua bucatele pliz Arata extraordinar!!!
la 01.08.2010, 20:38
Si eu una,ca tare bine arata.
la 01.08.2010, 20:42
la 01.08.2010, 20:53
Ce bine arata
la 01.08.2010, 21:23
Oana te rog sa te servesti

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking