Prajitura Egalitate cu crema de cocos

Postat de papabundetot in Prajituri
5 Ian 2014 | 10169 vizualizari
Prajitura Egalitate cu crema de cocos

Fiind prima postare pe anul 2014,as vrea sa incep prin a va ura voua,cititorilor blogului meu,un an nou mai bun,multa sanatate si tot ce va doriti pentru anul acesta sa vi se implineasca,de asemenea as vrea sa va multumesc ca ati ramas alaturi de mine si in acest an.La multi ani!!!!!!!! Acum…sa trecem la treaba :) si am sa incep prin a va spune ca am creat aceasta prajitura combinand mai multe retete,blatul cel care se si numeste Prajitura Egalitate,l-am vazut intr-o emisiune TV si se poate servi sub diverse forme,chiar simplu cu putina frisca si cateva fructe…depinde cum preferati. Numele de Egalitate vine de la cantitatile egale de ingrediente folosite. Pentru crema de cocos,am apelat la blogul unei bune prietene,Andreea, http://prajituri-torturi-dea.blogspot.ro/ si m-am inspirat pentru ca imi doream o crema de cocos,iar la ea am gasit ceva pe gustul meu.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr nuca de cocos
  • visine din visinata taiate marunt
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra 75%
  • 140 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: Am scos untul din frigider cu ceva timp inainte de a face prajitura,pentru a se inmuia,apoi l-am pus intr-un bol,peste el am adaugat zaharul si l-am batut cu mixerul pana cand a devenit pufos,am adaugat apoi ,pe rand ouale,amestecand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce am terminat de pus toate ouale,am adaugat in 2 trepte faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.Am omogenizat bine totul si apoi am asezat aluatul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pana cand s-a copt complet.L-am lasat apoi deoparte la racit si m-am ocupat de crema.

Crema: Intr-o craticioara am pus laptele,frisca,grisul,zaharul si le-am lasat pe foc pana cand tot amestecul s-a ingrosat.Am adaugat apoi nuca de cocos si am mai lasat 2 minute pe foc apoi am dat crema la racit.

Visinele din visinata le-am taiat marunt si dupa ce crema de cocos s-a racit,le-am adaugat peste crema si am amestecat pentru a le incorpora.

Dupa ce blatul s-a racit complet am adaugat peste el crema de cocos cu visinele incorporate si am intins crema uniform peste tot blatul.

Pentru glazura,am pus la foc frisca si ciocolata taiata bucati si am lasat pana cand frisca s-a  infierbantat,apoi am luat-o deoparte amestecand pana cand ciocolata s-a topit de tot si s-a format o crema fina.

Am adaugat glazura peste crema de cocos,am nivelat frumos,am presarat deasupra cateva firicele de nuca de cocos si am dat prajitura la rece pentru aproximativ o ora.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Egalitate cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu iaurt si capsuni

Postat de Elena_Daria

Prajitura cu iaurt si capsuni

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem...

Citeste continuarea

Prajitura "Merisor", cu stafide

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura "Merisor", cu stafide

Cum preparam blatul: Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul. In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2014, 14:26
la 05.01.2014, 14:26
Ce "Egaliate"buna!
la 05.01.2014, 14:28
buna
la 05.01.2014, 14:28
la 05.01.2014, 14:36
Vreau si eu egalitate din asta!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking