Prajitura Fanta (2)

Postat de sufletista in Dulciuri
4 Dec 2011 | 5613 vizualizari
Prajitura Fanta (2)

by miremic

Ingrediente

BLAT

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt

CREMA

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie

GLAZURA

  • 850 ml suc fanta
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare

BLATUL-mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua,amestecam si turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt

dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana se topeste,adaugam branza si esenta si omogenizam

crema o adaugam peste blatul racit bine.

GLAZURA-le pregatim conform instructiunilor pe plic,in loc de lapte folosim suc

lasam sa se raceasca putin dupa care o adaugam cu lingura peste branza 

dam la frigider  minim 3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte

Postat de diaconta

Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte

Am amestecat faina,sarea,praful de copt si cacaoa. Separat am amestecat oul,zaharul,uleiul si iaurtul. Am pus apoi ingredientele uscate peste amestecul de ou si iaurt. Am adaugat vanilia...

Citeste continuarea

Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

Postat de Patricia_Iordache_79

Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece. Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2011, 18:17
ARATA BINE
la 04.12.2011, 18:29
delicioasa este,stiu sigur!!!
la 04.12.2011, 18:32
arata bine,e delicioasa si te rog sa-mi dai si mie o bucatica
la 04.12.2011, 19:04
buna buna
la 04.12.2011, 19:14
foarte buna e

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking