Ingrediente
Blat:
- 5 oua
- un praf de sare
- 5 linguri de zahar
- 2 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt+putin otet
Crema:
- 750g branza de vaci Pilos (de la Lidl)
- 150 ml frisca
- 3-4 linguri de zahar
- 1 intaritor de frisca
Glazura:
- 2 budinci de vanilie
- 700 ml suc fanta
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare
Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.La jumatatea intervalului rotiti tava.
Crema: bateti frisca bine cu intaritorul de frisca. Adaugati zaharul, apoi branza de vaci si continuati sa mixati pana se incorporeaza bine.Dupa ce blatul e rece turnati crema peste el si nivelati. Dati la rece minim 30 minute inainte sa puneti glazura.
Glazura:
Turnati budincile intr-o cratita, amestecati cu zahar si apoi adaugati treptat suc fanta. Puneti la foc mic pana se ingroase ca o budinca normala. Lasati glazura sa se raceasca putin, dupa care o turnati treptat peste crema de branza (in mai multe straturi daca e nevoie). Lasati prajitura la rece cateva ore sau peste noapte ( a doua zi e cea mai buna) si am terminat!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|