Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)

Postat de VanessaAli in Prajituri
2 Ian 2016 | 11776 vizualizari
Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)

Prajitura cu branza de vaci si fanta este una din preferatele mele, ca si cheesecake-ul de asemenea. Este a doua oara cand fac aceasta prajitura, iar de data asta m-am gandit sa o modific putin ca sa semene mai mult cu cheesecake-ul. Astfel am reusit sa obtin aceasta varianta, cel putin la fel de delicioasa ca cea originala si mult mai light :))). Sper sa va placa!

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt+putin otet

Crema:

  • 750g branza de vaci Pilos (de la Lidl)
  • 150 ml frisca
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 intaritor de frisca

Glazura:

  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml suc fanta
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile  frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.La jumatatea intervalului rotiti tava.

Crema: bateti frisca bine cu intaritorul de frisca. Adaugati zaharul, apoi branza de vaci si continuati sa mixati pana se incorporeaza bine.Dupa ce blatul e rece turnati crema peste el si nivelati. Dati la rece minim 30 minute inainte sa puneti glazura.

Glazura:

Turnati budincile intr-o cratita, amestecati cu zahar si apoi adaugati treptat suc fanta. Puneti la foc mic pana se ingroase ca o budinca normala. Lasati glazura sa se raceasca putin, dupa care o turnati treptat peste crema de branza (in mai multe straturi daca e nevoie). Lasati prajitura la rece cateva ore sau peste noapte ( a doua zi e cea mai buna) si am terminat!

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Rocky

Postat de panacris

Desert prajitura Rocky

Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de panacris

Desert prajitura cu suc de portocale

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2016, 16:40
super
la 02.01.2016, 17:09
la 02.01.2016, 17:13
la 02.01.2016, 17:56
Delicioasa!
la 02.01.2016, 19:51

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking