Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

Postat de klausenburger in Prajituri
10 Oct 2009 | 20366 vizualizari

Asadar, ieri am incercat prima masca de fantoma. Si am speriat doar raftul cu jucarii de Halloween din Kaufland! Tremurau doar spirtoasele pe alaturi da' nu mi-am dat seama daca de frica sau de prea multele grade continute. Si in toata euforia asta tomnatica mai mult sau mai putin inspaimantatoare ca de ziua vrajitoarelor care se apropie m-am intors acasa sa fac o prajiturica al carei personaj principal sa fie detinatorul luminii de la Apus de Halloween... dovleacul. Despre vrajitoare ma abtin sa spun ceva. C-or fi bune, ori doar mai putin bune, importanta e puterea lor de a ne face sa credem in binele sau raul suprem, adaptat fiecaruia dintre noi. Poate ca sunt doar acele fete rele care ajung unde vor ele. Si deja fantezia ma poarta spre scris de basme...dragele mele copilarii. Lor le dedic aceasta facatura inspirata de Haloween-ul american si voua care inca mai aveti curajul sa fiti copii.

Inapoi la reteta

Comentarii (61)

la 15.10.2009, 03:33
nu stiam de ce am insomnii la ora asta. lacrima, ma alatur si eu celor de mai sus care te sustin.
la 15.10.2009, 03:35
Cristi PapaBun este un sufletist si un om deosebit, ca toata gashka bucatarasilor ...
la 15.10.2009, 12:11
multumesc dar as dori totusi sa se stearga contul. atata timp cat nu m-am inscris voluntar la nici un concurs, ba mai mult prin ceea ce fac arat ca nu vreau sa particip (era singura varianta!!) nu inteleg sa mi se vorbeasca intr-un anumit fel, sa fiu depunctata, si nimeni sa nu catadicseasca macar sa intrebe....si culmea sa fiu singura din tot situl de care se ia lumea fara ca macar sa puna banala intrebare: "participi??"!!! eu inteleg ca nu am meritele si veleitatile unora de pe aici, nici nu le-am cerut si nici nu le vreau...dar ce-i prea mult, e prea mult....
la 15.10.2009, 12:18
Din pacate, asa a fost facut softul, sa selecteze automat toate retetele publicate pina in 10 octombrie. Dar este o sugestie buna, sa existe optiune de a nu intra in concurs.
la 15.10.2009, 12:34
no asta e; as dori sa sterg contul, sau sa fie sters avand in vedere ca am reusit sa fiu suficient de incomoda pur si simplu fiind eu insami.
la 15.10.2009, 13:12
si modul de abordare al unui om, felul in care se pune problema n-are a face cu softul, Bucataras. ci cu un altfel de soft ...
la 15.10.2009, 13:24
Lacrima am remarcat din textele tale o sensibilitate frumoasa, ceea ce ma face sa cred ca poti fi ingaduitoare si sa treci peste un moment delicat, facut fara rea intentie. Te asigur! Imi cer eu mii de scuze si te rog sa ramii "bucataras"
la 15.10.2009, 13:25
Lacrima, imi pare rau daca iei decizia asta...mie imi placea sa te citesc, plus...
la 15.10.2009, 13:27
buna ziua oameni buni,

klausenburger ai pus punctul pe i,
vreau sa-ti spun ca eu te inteleg perfect de ce te-ai suparat, sunt membrii ai site-ului care nu au intentionat sa participe la concurs si s-au trezit tarati in concurs si apoi abordati intr-un anumit fel(luati peste picior inclusiv eu) cu anumite comentarii...si la reactie (nu e cum spui de ex...prajitura postata de mine e amaruie!!! nu e dulce normal ca nu are acum gust de cheese and onion caci e prajitura) s-a reactionat de catre juriul papa bun cu alt comentariu acuzator de necivilizatie, care pe unde locuim,etc,(indirect) etc....foarte urat si jignitor.
este foarte clar ca nu e OK cum puneti problema.
eu una mi-am cerut scuze caci probabil ca de obicei adevarul e undeva la mijloc si papa bun nu din rautate sau din alte intentii ascnse a facut acel comentariu dar pe viitor sa stiti ca nu asa sa puneti problema, 1 nu puteti aprecia gustul unei retete daca nu ati gustat-o intradevar si daca nu ai cat de cat habar cand citesti ingredientele ca nu e dulce si amaruie, si 2 faceti concursurile in asa fel sa participe doar cine se inscrie, si 3 tin sa cred ca totusi toate supararle astea sunt pentru moment provenite din comunicarea impersonala pe internet.
in mod sigur aceasta reteta meritamai mult de 3 furculite, in orice caz daca o simpla pizza merita 5 asta merita in ochii mei 10.

si nu in ultimul rand nu uitati libertatea de exprimare si ibertatea de a putea comunica pana la urma chiar daca in contradictoriu sunt foarte importante !!!
la 15.10.2009, 13:54
Multumesc Rivka din nou. ai mare dreptate. concursul asta din punctul meu de vedere a avut mari lacune. e si motivul pentru care n-am dorit sa particip! nu s-a stabilit evaluarea originalitatii (deci sa fi fost o creatie a omului), nu s-a luat in calcul ca nu poti evalua calitatea pozelor in conditiile in care e vorba de amatori iar unii pot sa nu aiba sansa tehnic sa puna poze bune, deci din start ii descalifici si daca vor sa participe; nu a existat sansa sa nu participi; si la toate astea te mai pomenesti si depunctat, si facut cu ou si cu otet... plus modul de votare al materialelor, de punctare/depunctare...
la 15.10.2009, 14:13
pizza e creatia italienilor, iar pizza rattheo a fost o combinatie turco-italiano-dobrogeana. nimic nou. din astea puteai manca la greu pe malul marii in anii '90. as putea spune mult mai multe, dar ma abtin...insa intamplator stiu de unde sunt luate unele retete...nu m-am amestecat in jocul concursului tocmai pentru ca daca n-am participat...dar totusi, s-a mers prea departe in niste chestii....parerea mea.
la 15.10.2009, 14:14
E clar ca se poate si mai bine. Am sa iau ideile bune de aici si sa corectez mecanismul. O sa ajungem la unul care probabil nu va supara pe nimeni intr-un final, desi cred ca-i greu
la 15.10.2009, 14:16
Lacrima, nu pleca!! da-l incolo de concurs, unii il iau prea personal si se ambaleaza in critici. Azi vreau sa postez pierogi! un fel de coltunasi fierti, despre care polonezii zic ca e o reteta de-a lor traditionala. Seamana cu a noastra, dar un pic altfel. Ce zici? mai stai?
la 15.10.2009, 14:26
Klaus...si eu zic ca nu merita sa iti stergi contul doar pt un concurs. La toate vor iesi discutii. Important e ca de aici am invatat multe retete!
la 15.10.2009, 14:30
e ok...nici lumea nu s-a facut intr-o zi. si daca nu s-ar fi luat lumea de mine direct, nu m-ati fi simtit in preajma. imi vedeam de treaba indiferent ce obiectii aveam. nu tin sa reinventez lumea in fiecare zi in bucatarie si nici nu sustin ca sunt vreun geniu culinar. nici unul dintre cei prezenti nu e, insa totusi...daca tot mi-am vazut de treaba de ce am incomodat chiar in halul asta? nici macar n-aveam suficiente vizite cat sa fiu un concurent periculos pentru primele 3 locuri macar!!!!! deci ce ar fi de inteles de aici totusi???

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking