Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

Postat de klausenburger in Prajituri
10 Oct 2009 | 20339 vizualizari

Asadar, ieri am incercat prima masca de fantoma. Si am speriat doar raftul cu jucarii de Halloween din Kaufland! Tremurau doar spirtoasele pe alaturi da' nu mi-am dat seama daca de frica sau de prea multele grade continute. Si in toata euforia asta tomnatica mai mult sau mai putin inspaimantatoare ca de ziua vrajitoarelor care se apropie m-am intors acasa sa fac o prajiturica al carei personaj principal sa fie detinatorul luminii de la Apus de Halloween... dovleacul. Despre vrajitoare ma abtin sa spun ceva. C-or fi bune, ori doar mai putin bune, importanta e puterea lor de a ne face sa credem in binele sau raul suprem, adaptat fiecaruia dintre noi. Poate ca sunt doar acele fete rele care ajung unde vor ele. Si deja fantezia ma poarta spre scris de basme...dragele mele copilarii. Lor le dedic aceasta facatura inspirata de Haloween-ul american si voua care inca mai aveti curajul sa fiti copii.

Inapoi la reteta

Comentarii (61)

la 15.10.2009, 14:42
si asta pe de-asupra faptului ca am facut in asa fel incat sa nu pot participa!! nici tu vizite, nici tu participare dar sa te vezi asa tarat in depunctari, acuze, remarci aiurea...de ce???

eu nu vreau sa-mi sterg contul sau sa-mi fie sters (nu exista butonul "sterge contul") pentru concurs ci pentru modul in care am fost tratata din senin!!! de ce?
la 15.10.2009, 14:45
"pizza e creatia italienilor, iar pizza rattheo a fost o combinatie turco-italiano-dobrogeana. nimic nou. din astea puteai manca la greu pe malul marii in anii '90. as putea spune mult mai multe, dar ma abtin...insa intamplator stiu de unde sunt luate unele retete...nu m-am amestecat in jocul concursului tocmai pentru ca daca n-am participat...dar totusi, s-a mers prea departe in niste chestii....parerea mea"


Klausenburger - ai vazut notele juriului pentru Pizza Ratheo? 1 pe linie......toti 4......cred ca nu mai e nimic de comentat. Adica, sincer, nu inteleg reprosurile spre juriu - cred ca ar fi firesc sa fii suparata pe nr. de afisari al Pizzei Ratheo - acolo chiar ca nu are nici o legatura cu juriul.
Ai comparat apoi cu notele juriului ptr. fantezia ta de Halloween?
De asta zic, te superi degeaba pe juriu - evident ca trebuie imbunatatite conditiile de concurs, asta e altceva, dar e cale lunga pana la a te supara pe juriu ptr. afisarile unor concurenti.
Toate bune!
la 15.10.2009, 14:48
eu ma supar pentru modul in care am fost tratata fara sa fi participat ori sa ma fi inscris la ceva...adica in dreptul meu. atata timp cat n-am participat nu vad cum as putea sa ma supar pe juriu... comentariul cu pizza rattheo e cel mai evident exemplu apropo de lipsurile din concurs...atat
la 15.10.2009, 14:50
Mai, da voi chiar ati innebunit? Cred ca imi scot vaca de la alivanca si o trimit la atac.:
la 15.10.2009, 14:53
si mai e ceva PapaBun...cand ati intrat sa evaluati retetele era clar ca nu intram in concurs. deci chiar nu pricep ce era asa de greu de priceput...sorry...

oricum subiectul e deja depasit. nu conteaza. felicitari castigatorului. si imi mentin rugamintea dat fiind faptul ca nu am disponibila alegerea de stergere a contului. multumesc
la 15.10.2009, 14:55
scuze, sincer nu inteleg asta: "cand ati intrat sa evaluati retetele era clar ca nu intram in concurs. deci chiar nu pricep ce era asa de greu de priceput".
la 15.10.2009, 14:57
simplu... daca voiam sa particip puneam pozele intermediare...asa ca nu le-am pus a fost singurul mod in care am semnalat ca nu doresc sa fiu parte a concursului.
la 15.10.2009, 14:58
Mulțumesc, am înțeles acum.
la 15.10.2009, 14:58
discutam inutil...ma repet deja si nu-mi place sa ma repet. imi mentin rugamintea... ce trebuie sa fac sa fie luata in considerare?
la 15.10.2009, 23:02
scuze pentru deranj si insistente. dar revin cu aceeasi solicitare: va rog stergeti contul meu pentru ca nu reusesc s-o fac eu! multumesc
la 16.10.2009, 10:11
Lacrima spune-mi te rog cum faci piureul de dovleac cel folosesti la crema? Multumesc!
la 16.10.2009, 12:31
taie efectiv felii nu foarte groase, de aproximativ 3-4 cm latime si aseaza-le intr-o tava de prajituri; coace pana cand intra furculita usor in dovleac si vezi ca ai o crusta crocanta de-asupra. FOARTE IMPORTANT - curata feliile de dovleac coapte de crusta si de coaja cat sunt calde inca. pentru asta te poti ajuta de o lingurita cu care sa razi efectiv pulpa coapta. pune totul intr-o farfurie si cu o furculita zdrobeste bine exact ca la piure. daca simti ca e prea sec, adauga-i o lingura de frisca nebatuta. pentru un gust inedit, pune-i 2-3 boabe zdrobite de cardamon sau un praf de nucsoara/scortisoara.
la 16.10.2009, 13:09
Multumesc pt raspuns.Si eu pun intodeauna scortisoara la dovleac.
la 13.09.2011, 12:40
mie imi place oricum
la 20.11.2013, 19:21
Cred ca este delicioasa acesta prajitura!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking