Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 140 gr. zahar
- 1 lingura cafea macinata
- 140 gr. nuci prajite si macinate
- 1, 1/2 linguri de faina
- 1/2 plic praf de copt
- Crema: 200 gr. unt
- 150 gr. zahar pudra
- 1 lingura de cafea
- 1 lingura de nes
- Glazura:
- 6 linguri cacao
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 100 gr. margarina/unt
Mod de preparare
Blatul: 6 albusuri se bat bine spuma cu un praf de sare...
se adauga mixand zaharul...bana obtineti o bezea teapana
se inglobeaza apoi 6 galbenusuri amestecand usor de jos in sus...
apoi se adauga cafeaua, nuca macinata...si faina amestecata cu praful de copt...
blatul se coace aprox 25 min... la 170-180 grade in cuptorul preincalzit! puteti face testul cu scobitoarea!
Crema:
untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra...
se adauga o lingura de cafea si una de nes.
crema se intinde peste blatul racit...
pastrati tava la frigider cat timp pregatiti glazura...
Glazura:
se adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine... dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina/untul... glazura se toarna calduta peste prajitura... apoi la frigider... dupa ce s-a racorit o puteti portiona dupa bunul plac!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|