Prajitura fina cu caise

Postat de simona72 in Prajituri
16 Iul 2013 | 14783 vizualizari
Prajitura fina cu caise

Am vrut neaparat o prajitura cu caise si frisca....am inceput cu blatul care a iesit prea mare si subtire si am continuat cu crema , fructele....si a iesit o prajitura delicioasa, zic eu. Am vrut sa iasa ceva simplu si rapid, dar nu stiu cum fac de ma complic eu citeodata...

Ingrediente

pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri nesquik
  • 120 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri ulei

pt piure de caise:

  • 500 gr caise
  • 3-4 linguri apa
  • 3-4 linguri zahar

pt crema:

  • 250 gr smantana pt frisca
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina(20 gr)

pt sirop:

  • 1 lingura miere
  • 1 cescuta apa
  • 1 lingura esenta rom
  • un plus de caise de 500 gr+1 cana apa cu 3 linguri zahar

pt ornat:

  • 100 gr ciocolata menaj
  • 3-4 linguri smantana pt frisca

Mod de preparare

Pt blat:Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apa si zaharul se pun pe foc pina se topeste zaharul si se adauga nesquikul. Se adauga peste albusurile batute spuma, se mixeaza in continuare, se adauga uleiul in fir subtire, faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la celelalte. Se amesteca usor si se pune in tava tapetata cu hirtie de copt si se da la cuptorul incins la 170-180 grade pt 10-15 minute. Aici eu am ales tava mare a aragazului, a iesit un blat mare si subtirel, deci nu a mai fost nevoie sa fac doua foi sau sa tai blatul in 2 sau 3 parti. Am taiat blatul in doua pe orizontala si am cautat o tava in care sa-l pun. Am decupat dupa marimea vasului si mi-au iesit 2 foi perfecte +2 bucati mai mici pe care le-am pus la mijloc. 

Pt piure:am pus fructele cu apa si zaharul la fiert si le-am lasat 5 minute sa fiarba. Le-am pasat la robot si le-am lasat sa se raceasca. 

Pt crema:am mixat frisca spuma cu zaharul, am adaugat iaurtul si piureul de caise, iar la urma gelatina conform instructiunilor de pe plic.

Pt sirop:am pus apa sa se incalzeasca, doar atit cit sa se dizolve usor mierea, apoi romul. 

Pt restul de caise:am pus o cana cu apa la fiert cu zahar. Cind apa era fierbinte si zaharul dizolvat, am adaugat caisele taiate in jumatati fara simburi in apa si le-am lasat cit sa se inmoaie f putin, sa nu-si strice forma.

Pt asamblare:intr-un vas cu peretii inalti am pus folie alimentara care sa cuprinda tot vasul. marginile si sa ramina si pe afara sa puteti acoperii prajitura. Am insiropat blaturile, am pus un prim blat,jumatati de caise(cu partea taiata in jos), oparte din crema de frisca, deasupra cele doua blaturi mai mici, peste acestea jumatati de caise si inca o parte ce crema de frisca, ultimul blat deasupra, iar jumatati de caise si restul de crema. Am adunat marginile foliei cit sa acopere toata suprafata, am pus un fund de lemn deasupra si am dat prajitura pt 4 ore la frigider s-au peste noapte. Topim ciocolata impreuna cu smantana pt frisca pe baie de aburi si ornam prajitura. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Greta Garbo

Postat de Toamna07

Desert prajitura Greta Garbo

Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine cu mixerul. Am turnat apoi si smantana, coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Prajitura fina cu rom si gem de caise

Postat de katty

Prajitura fina cu rom si gem de caise

Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2013, 21:29
Delicioasa!
la 16.07.2013, 21:32
Simo,ce bunatate ai facut! Imi plac atat de mult caisele incat de vreo trei saptamani fac mereu dulciuri cu caise!
la 16.07.2013, 21:32
Frumos arată prăjiturica ta, Simona! Plus că ai o grămadă de poze din timpul preparării. Bravo!
la 16.07.2013, 21:33
Multumesc tare mult....nici eu nu ma mai satur de caise!
la 16.07.2013, 21:33
chiar ca delicioasa

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking